A3 Haber

RTÜK, Euronews’in lisans almasını zorunlu tutan kararını geri aldı

RTÜK, Euronews’in lisans almasını zorunlu tutan kararını geri aldı

RTÜK, Euronews’in lisans almasını zorunlu tutan kararını geri aldı
Nisan 13
16:08 2022

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyeleri İlhan Taşçı ve Okan Konuralp, sosyal medyadan RTÜK’ün lisans alımını zorunlu kıldığı Euronews hakkındaki kararın geri alındığını duyurdu.

RTÜK üyeleri İlhan Taşçı ve Okan Konuralp sosyal medyadan, euronews.com’un lisans alma sürecini paylaştı.

Konuyla ilgili olarak Twitter’dan açıklama yapan Taşcı, Euronews için atılan adımın geri alındığını, DW ve VOA’nın ise lisans almak için henüz başvurmadığından sürecin tamamlanmadığını dile getirdi.

Taşcı, şu ifadeleri kullandı:

  • RTÜK’ün lisans almasını istediği tr.euronews.com lisansa tabi bölümlerini, video kısımlarını ve yayın tekniğini değiştirdiği için bugünkü Üst Kurulda; lisans almasının zorunlu olduğuna ilişkin karar geri alındı. Site lisans almaksızın yayınına devam edebilecek.
  • DW ve VOA ise lisans almak için henüz başvurmadığından süreç RTÜK’ün konuyu mahkemeye taşıyarak erişimin engellenmesi istemesi aşamasında. Ankara Sulh Ceza Hakimliğinin RTÜK’ün istemini yerinde bulması halinde bu iki siteye Türkiye’den erişim mümkün olmayacak.
  • Euronews’in hassasiyetine istinaden bir açıklama: Euronews lisans alma şartına bağlanan sekmelerin kaldırıldığını; içeriklerin silinmeyerek başka bir sekmeye taşındığını vurguluyor. Hatamız olduysa affola..

“İçerikleri temizledi”

RTÜK üyesi Okan Konuralp de “Euronews’ın başvurusu üzerine hakkındaki ‘internet yayın lisansı alma’ şartını kaldırdı. Karar, Euronews’in yayın lisansı almasını zorunlu kıldığı iddia edilen içerikleri sitesinden temizlediği gerekçesiyle alındı. DW ve VOA için ise süreç henüz tamamlanmadı” açıklamasında bulundu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER