A3 Haber

İngiltere’den düzensiz göçmenler hakkında karar: Ruanda’ya gönderilecekler

İngiltere’den düzensiz göçmenler hakkında karar: Ruanda’ya gönderilecekler

İngiltere’den düzensiz göçmenler hakkında karar: Ruanda’ya gönderilecekler
Nisan 14
11:10 2022

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden dün yapılan açıklamada, ülkedeki düzensiz göçmenlerin Ruanda’ya gönderileceği duyuruldu. Söz konusu işlemin Ruanda’ya imzalanan ve dünyada ilk diye nitelendirilen “Göç ve Ekonomik Kalkınma Ortaklığı” anlaşması kapsamında yapılacağı belirtildi.

Avrupa Birliği, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana tarihinin en büyük ‘tehdidiyle’ karşı karşıya. Özellikle Ortadoğu’dan ve Orta Asya’dan Birliğe gelen düzensiz göçmenler, Avrupa’nın yerleşik halkı tarafından kaygıyla izleniyor. Batılı ülkelerde özellikle 1968’den bu yana adeta bir devlet ideolojisi haline getirilmiş olan insan hakları ve bireysel özgürlükler, düzensiz göçmenler söz konusu olduğunda çok hızlı bir şekilde rafa kaldırıldı.

Son olarak İngiltere’de Boris Johnson hükümetinin aldığı karar, yüz yıldan uzun süre önce son bulmuş ‘Köle ticaretinin’ düzensiz göçmenler üzerinde yeniden mi uygulanmaya başladığı sorularını akıllara getirdi.

Hükümet, yapılan bir anlaşma kapsamında, ülkeye gelmek isteyen düzensiz göçmenleri ‘hızla kalkındığı’ öne sürülen Ruanda’ya göndereceğini duyurdu.

Göçmen ihraç edecekler

İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden dün yapılan açıklamada, Ruanda’yla Birleşik Krallık arasında yapılan bir uluslararası anlaşmaya dikkat çekildi. İki ülke arasında ‘Göç ve Ekonomik Kalkınma Ortaklığı’ konulu bir mutabakata varıldığının belirtildiği açıklamada, düzensiz göçmenlerle ilgili skandal bir karar da kamuoyuyla paylaşıldı.

Buna göre, Johnson hükümeti ülkeye gelen düzensiz göçmenleri hızla kalkınan bir Doğu Afrika ülkesi olarak tanımlanan Ruanda’ya gitmeleri konusunda “teşvik edecek”.

Söz konusu teşvikin nasıl olacağı ve düzensiz göçmenleri Ruanda’da neyin beklediği konusunda ise net bir bilgi verilmedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER