A3 Haber

Tanju Çolak: Artık AKP’li değilim

Tanju Çolak: Artık AKP’li değilim

Tanju Çolak: Artık AKP’li değilim
Nisan 20
10:46 2022

Eski milli futbolcu Tanju Çolak katıldığı bir televizyon programında “Gerçek değerimizi kabullenen bir diğer tarafta olmak istiyorum” diyerek AKP ile aynı çizgide olmadığını söyledi.

Eski milli futbolcu Tanju Çolak, Haber Global’de Buket Aydın ile Yüz Yüze programına konuk oldu. Çolak, siyasetle ilgili bir soru üzerine artık AKP ile aynı çizgide olmadığını söyleyerek şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanını seviyorum ama artık AKP ile aynı düşüncede değilim”

Elindeki dolarları döviz bürosunda Türk Lirası’na çevirdiği görüntüler ile hatırlanan eski futbolcu “İstanbul’dan, İzmir ve Samsun’dan aday adayıydım. İzmir’den adaylığımı koyduğumda Ankara’da mülakata gittik. Giren hemen çıkıyor. Ben içeri girdim, kronometreye bastım. Karşımdakiler, ‘Sen bizim efsanemizsin’ dediler. Ben 30 dakika konuştum beni dinlediler. Oradan birine, ben TRT’ye çıkamıyorum, dedim… Siyasi olarak aynı düşüncede değilim. Sağ taraftarıyım da… Bizi seven, bizi kabul eden artık gerçek değerimizi kabullenen bir diğer tarafta olmak istiyorum. Üzülüyorum, değer kıymet bilinmediği için. Öyle büyük paralar bozdurdum ki. Sadece sevgi saygı bekledim. Avrupa Gol Kralı’yım biraz değer ya. Alpay’ı aradım 7 – 8 kere dönmedi. Cumhurbaşkanını seviyorum ama artık AKP ile aynı düşüncede değilim” dedi.

“Fenerbahçe’ye örtülü ödenekle transfer edildim”

Çolak, Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye transfer olurken sarı-lacivertlilerin ödediği bonservis ücretinin dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın örtülü ödeneğinden karşılandığını öne sürdü.

Transfer sürecini anlatan Çolak, bonservis ücretini dönemin Cumhurbaşkanı Turgut Özal’ın örtül ödenekten verdiğini öne sürdü:

  • Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye ağlayarak gidiyorum. Fenerbahçe Galatasaray’a 4,5 milyon para verdi. O para nereden geldi biliyor musun? Turgut Özal’ın örtülü ödeneğinden. Çünkü o kadar para verilemez. Böyle büyük para yok Fenerbahçe’de. Özal hasta Fenerbahçeliydi. Rıdvan ile ikimizi Taksim’de Ordu Evi var ya, ayda bir oraya futbol sohbetine giderdik sayın Turgut Özal’la.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER