A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan gaz lambası ışığında açıklama: “Bu eylemim bir direniştir…”

Kılıçdaroğlu’ndan gaz lambası ışığında açıklama: “Bu eylemim bir direniştir…”

Kılıçdaroğlu’ndan gaz lambası ışığında açıklama: “Bu eylemim bir direniştir…”
Nisan 21
21:26 2022

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu elektrik faturasını ödemediği gerekçesiyle enerjisinin kesilmesinin ardından gaz lambası eşliğinde açıklama yaptı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturasını ödememesinin ardından evinde gaz ışığının altında açıklama yaptı.

Eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile kamera karşısına geçen Kılıçdaroğlu, “Bir avuç holding ceplerini dolduracak diye memleketimizin onurlu insanları fakirliğe sürükleniyor. Söyleyeceklerim, halkın bu adaletsiz düzene karşı yükselttiği sestir” dedi.

CHP lideri “Eşimle birlikte bir hafta boyunca bu karanlıkta kalacağız. Tereddüt ediyor muyuz asla. Ben ne ağzında gümüş kaşıkla doğdum ne de saraylarda yaşadım” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu, elektrik faturalarına getirilen zamların geri alması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yeniden çağrıda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşması şöyle:

“Cengiz gibiler paralarına para katarken…”

  • Evimize hoş geldiniz. Eşimle birlikte sizleri selamlıyoruz. Büyük bir toplumsal sarsıntının ortasındayız, yani fırtınanın tam gözündeyiz. Saraylı eşkıya holdinglerin cepleri dolacak diye halkın elektrik, gıda gibi temel hakları gasp edildi bu ülkede. Elektrik dağıtım şirketlerinin büyük bölümünü beşli çeteye verdiler. Sadece birine bakalım, Cengiz Holding. 8 yılda kamudan tam 2 milyar 295 milyon 311 bin lira değerinde 37 ayrı elektrik enerjisi ihalesi almış. Adrese teslim ihalelerle kazandığı milyonlarla halkın mutfağına göz koymuş. Cengiz gibiler paralarına para katarken milyonlar faturalarını ödeyemez hale geldi.

“Bu çağın ismi zaten öfke çağı”

  • Çetelere karşı insanlar çok öfkeli. Girdiğimiz bu çağın ismi zaten öfke çağı. Dünya da aynı girdabın içinde. Tüm dünyada zengin azınlıklar halkların sosyal siyasi çevresel refahını baltalıyor. Temel insan hakları gasp ediliyor. Vatandaştan alıyor, alıyor, alıyorlar. Servetine servet katıyorlar.

“Zenginler daha zengin yoksullar daha da yoksul hale getirildi”

  • Sevgili halkım dünyanın en zengin 26 insanının serveti, dünya nüfusunun yarısının gelirine eşit. Zaten zenginler daha zengin yoksullar daha da yoksul hale getirildi. Bakınız bu zenginler servetlerinin yüzde 1’ini bağışlasalar dünyada okula gidemeyen tüm çocukların eğitim masrafları, sağlık hizmetlerinin tümü karşılanır.

“Dünyanın tüm demokratlarına da bir çağrıdır” 

  • Politikacıların yarattığı adaletsizliğe karşı karanlıktayım. 4 milyona yakın abonenin elektriği kesilmiş Türkiye’de. Onların sesi duyulsun diye bu yola girdim. Bu eylemim bir sivil itaatsizlik çağrısı da değildir. Bu bir direniştir. Bu sizin hakkınızı arama mücadelesidir. Mücadelem ülkenin karanlıkta kalan ailelerine çocuklarına ses olmak içindir. Ama aynı zamanda dünyanın tüm demokratlarına da bir çağrıdır.

“Eşim ile birlikte 1 hafta boyunca karanlıkta kalacağız”

  • Eşim ile birlikte 1 hafta boyunca karanlıkta kalacağız. Sevgili halkım, adalet için bu ülkede kilometrelerce yol yürüdüm. Halkımın acısını yaşamak için şimdi karanlıkta oturacağım. Tereddüt ediyor muyum, asla. Ben ne ağzımda gümüş kaşıkla doğdum ne de sonradan saraylara yerleşip sefa içinde yaşadım. Bu dünyadaki tüm demokratlara sesleniyorum: Onlar da samimilerse, adalete inanıyorlarsa eğer halkları için gerektiğinde acı çekmeyi eyleme geçmeyi bilsinler. Adaletsizliğe baş kaldırmayı bilsinler.
  • Son olarak buradan Erdoğan’a sesleniyorum. Elektriğe ve diğer enerji kalemlerine yaptığın zamları derhal geri çek. Enerjide KDV’yi sıfırla. Toplam geliri asgari ücretten düşük olan abonelerin elektrik tüketimini enerji çekleriyle karşıla. Sevgili halkım, hiç kimse merak etmesin karanlıkları mutlaka aydınlığa çıkaracağız, azim ve kararlılıkla.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER