A3 Haber

Susurluk silahları dosyaya girdi: Kayıp altı ayda dokuz cinayet işlendi

Susurluk silahları dosyaya girdi: Kayıp altı ayda dokuz cinayet işlendi

Susurluk silahları dosyaya girdi: Kayıp altı ayda dokuz cinayet işlendi
Nisan 21
17:58 2022

Susurluk JİTEM davasında kayıp silahlarla ilgili yazı dosyaya girdi. Ancak silahların Türkiye’ye gelişi ile eski özel harekatçı Korkut Eken’e resmi teslim edilişi arasında 6 ay fark gözüküyor. O 6 ayda aralarında Behçet Cantürk ve Savaş Buldan’ın da olduğu dokuz cinayet işlenmişti.

T-24’ten Gökçer Tahincioğlu, Susurluk-JİTEM davası olarak bilinen, 1993-96 yıllarında arasında 19 kişinin öldürülmesine ilişkin, aralarında eski bakan Mehmet Ağar’ın da bulunduğu 18 sanıklı davadaki son gelişmeyi kaleme aldı.

Tahincioğlu’nun haberine göre Emniyet Genel Müdürlüğü’nden cinayetlerde kullanıldığı iddia edilen Uzi marka silahlarla ilgili beklenen yazılar dosyaya girdi. Ancak Susurluk skandalının yaşandığı 1996 yılı ve sonrasında yürütülen soruşturma ve yargılamalarda olduğu gibi, gönderilen yazıda yine çelişkili bilgiler yer aldı.

Dosyaya giren geçmiş tarihli raporlarda, silahların Türkiye’ye ilk kez 22 Aralık 1993’te girdiğinin belirtilmesine karşılık Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yazısında silahların eski özel harekâtçı Korkut Eken’e Haziran 1994’te teslim edildiği belirtildi. Silahların nerede olduğunun belirsiz gösterilmek istenildiği söz konusu altı aylık dönemde Behçet Cantürk, Recep Kuzucu, Yusuf Ziya Ekinci, Savaş Buldan, Adnan Yıldırım, Hacı Karay, Fevzi Aslan, Salih Aslan ve Namık Erdoğan cinayetleri işlendi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER