A3 Haber

İmamoğlu: AKP İstanbul’da en güçlü olduğu ilçelerde bile kaybediyor

İmamoğlu: AKP İstanbul’da en güçlü olduğu ilçelerde bile kaybediyor

İmamoğlu: AKP İstanbul’da en güçlü olduğu ilçelerde bile kaybediyor
Nisan 22
07:54 2022

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin İstanbul’da en güçlü olduğu ilçelerde bile 10-15 puan kaybettiğini belirterek “Aslında bir alarm çalıyorum onlar için” dedi.

Sözcü’den Özlem Güvemli’ye konuşan İmamoğlu, bunun AKP’ye İstanbul’da oy kaybettirdiğini beliterek şunları söyledi: “AKP’li vatandaşların vicdanına sığmadığını görüyorum. İstanbul’un 39 ilçesini araştırıyoruz. İstanbul’da en önde oldukları ilçelerde bile 10-15 puan kaybetmiş durumdalar. Kendilerine oy veren insanların bile en az yüzde 15’i 16’sı 20’si büyükşehir belediyesini engellediklerinin farkında. Aslında bir alarm çalıyorum onlar için. Bu milletin vicdanı derindir. Bu millet bile bile haksızlık yapana çok sevse de sırtını döner, yüzüne bakmaz. Biraz aklı varsa, AKP’nin içinde biraz derinlik varsa ‘biz her şeye rağmen düzeleceğiz, toparlayacağız, Türk siyaset tarihinde var olacağız’ diyorlarsa İstanbul’daki hatalarında geri dönerler. Yoksa tarihin sayfalarında artı ya da eksi pozitif ya da negatif yazılı bir partiye dönüşür.”

İBB yetkililerinin açıklamalarına rağmen Çevre ve Şehircilik Bakanı, Atatürk Havalimanı’nın “millet bahçesi”ne dönüştürmek için Mayıs’ta çalışmaların başlayacağını duyurmuştu.

İmamoğlu buna “Bu şehre yetmedi mi ihanetiniz” sözleriyle tepki göstererek şöyle devam etti: “Bakanın açıklamasını çok yanlış buluyorum. Gazetede gördüm, bir fotoğraf, PDF’de yemyeşil yapılmış bir fotoğrafla yeşil alan yapıyoruz. İlkokul öğrencisine versek güler. Biz 100 metrekare, 500 metrekare bir alanın bile yarışmasını yapıyoruz. Sen 3 milyon metrekare için ‘başlıyorum’ diyorsun. Kiminle konuştun? Bir sene sonra siyaset ömrün bitiyor. Mayıs’ta başlıyoruz, Haziran’da başlıyoruz, Temmuz’da yıkıyoruz, Ağustos’ta pisti kırıyoruz… Bu nedir? Bahsettiğimiz bu kötü akıl, kara bulutun dağılması lazım bu şehrin ve bu ülkenin üzerinden. Bedeli çok ağır oluyor. Bunu İBB ile konuştun mu? Çıkıp bir lansmanını yaptın mı? ‘Ey 16 milyon İstanbullu, böyle bir proje hazırladık’ dedin mi? Tartıştırdın mı? Aynı Kanal İstanbul’daki gibi, mal kaçırır gibi. Akşamdan sabaha binlik planlar, akşamdan sabaha 18 uygulaması, akşamdan sabaha 5 binlik planlar. Bu nedir ya? Harıl harıl, gürül gürül nereye koşuyorsunuz? Hangi prensiplere uygun bu? Bu şehre yetmedi mi ihanetleriniz? Yeni ihanetler. Sen yola çıksan zaten ancak verdiğin zararla kalırsın, bir sene sonra zaten gidiyorsun. Bir nefes al, bir dur, sakin ol.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER