A3 Haber

Gezi Davası kararına tepki yağıyor: “Ve zulmün tarihini yazdılar…”

Gezi Davası kararına tepki yağıyor: “Ve zulmün tarihini yazdılar…”

Gezi Davası kararına tepki yağıyor: “Ve zulmün tarihini yazdılar…”
Nisan 25
20:59 2022

Gezi Parkı davasında çıkan karara sosyal medyada tepki yağıyor. “#GeziyiSavunuyoruz” etiketi ile paylaşımlar yapan kullanıcılar, “Saray’ın karanlığı bitecek, Gezi hep kalacak” diyor.

Gezi davasında Osman Kavala’ya ağırlaştırılmış müebbet; tutuksuz “sanıklar” Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi ve Can Atalay’a da 18 yıl hapis cezası ve tutuklama kararı verilmesine tepki yağıyor. Çok sayıda yurttaş, gazeteci, akademisyen, sanatçı ve siyasetçi “#GeziyiSavunuyoruz” etiketi ile paylaşımlar yapıyor.

Sosyal medyadaki tepkilerden bazıları şöyle:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Gezi Davası’nda verilen karar milyonlarca insanın vicdanını yaraladı. Vicdanla verilmeyen kararları bu ülke hiç kabul etmedi ve sindirmedi. Ne olursa olsun adaletten yana olacağız, herkes için hukuku savunacağız.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Gezi davasında verilen karar ne hukukidir ne adildir. Oysa adalet bir gün herkese gerekir. Bu kararın asıl mağduru demokrasimiz olmuştur.

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun: En başından bu yana siyasilerin yürüttüğü Gezi Davası’nda, nihai “siyasi” karar açıklandı. Ve adalet onulmaz yarasını aldı. Gün gelecek, adalet herkese lazım olacak. Keyiflerine göre karar alanlar, kaçacak delik arayacak!

Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan: #OsmanKavala Müsamere bitti. Bugün de utandık elhamdülillah.

Gazeteci Sedef Kabaş: Ve zûlmün tarihini yazdılar… #SonDakika #OsmanKavala’ya ağırlaştırılmış müebbet hapis! Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verildi!

Bugün susan, bir daha konuşmasın… Zûlme seyirci kalan kendini asla masum sanmasın!

TİP Milletvekili Barış Atay: Bugün Gezi Direnişi için ceza emirleri verenler, o emirleri uygulayanlar bilsin! Hepiniz ama hepiniz tek tek yargılanacaksınız! Bunu asla unutmayın! Hepimiz Gezi’deydik. Bugün de #GeziyiSavunuyoruz yarın da savunacağız!

HDP: Osman Kavala ve Gezi Dayanışmasına verilen ceza demokratik talepleri boğmayı hedeflemektedir. İktidarın halktan ne kadar korktuğunun göstergesidir. Gezi’yi de arkadaşlarımızı da sonuna kadar savunacağız! #GeziyiSavunuyoruz

Gazeteci İrfan Değirmenci: Hepimiz oradaydık. Hepimizi tutukla!

Yazar Ahmet Ümit: Direnene, boyun eğmeyene, susmayana bin selam olsun. Osman Kavala ve Gezi davası sanıklarını destekliyorum…

Cem Yılmaz: Gezi Parkına hiç gitmediğim halde o günlerden bu güne “en başta sensin,sen. Seni gidi Gezici “ diye saldırıldığından yola çıkarak bu konunun ne kadar ciddiyetsiz oldugunu ve bi o kadar ciddi olduğunu anlıyorum. Kim olduguna bakıyolar ne yaptığına değil.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER