A3 Haber

Sağlık Bakanı Koca: Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, artık güvendeyiz

Sağlık Bakanı Koca: Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, artık güvendeyiz

Sağlık Bakanı Koca: Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, artık güvendeyiz
Nisan 27
14:47 2022

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, artık güvendeyiz. Aşımız, ilacımız var. Bu silahlar elimizde olduğu müddetçe hastalık, artık büyük bir tehdit olmaktan çıkmıştır” dedi.

Sağlık Bakanı Koca, bir dizi temas için Aydın’a geldi. Koronavirüs Bilim Kurulu’nun son toplantısını dün yaptığını hatırlatan Bakan Koca, “Toplantının ardından Cumhurbaşkanı’mız Bilim Kurulu’muzu kabul ederek toplantı kararlarını açıkladı. Neredeyse 2,5 senedir çok zorlu bir mücadele verdik. 1 milyon 300 bin kişilik sağlık ordumuzla birlikte milletimizin her ferdi gayret gösterdi, fedakarlık yaptı. Bugün o zor dönemleri geride bırakmanın huzurunu yaşıyoruz. Zihinlerimizden salgının korkusunu atıyoruz, artık güvendeyiz. Aşımız, ilacımız var. Bu silahlar elimizde olduğu müddetçe, hastalık artık büyük bir tehdit olmaktan çıkmıştır” diye konuştu.

Vaka sayılarının daha da düşeceğini kaydeden Koca, “Vaka sayımız dün itibarıyla 2 bin 500’e kadar düşmüş durumdadır. Hayatını kaybeden 14 vatandaşımızın tamamı, mevcutta kronik hastalıkları olan ve ileri yaşta hastalarımızdır. Hastanelerimizde yoğun bakımlarda gittikçe hastalarımız azalmakta, Covid servisleri birer, ikişer kapanmaktadır. Bu seyre uygun şekilde Aydın da yoğun bakımda hiçbir hastası olmayan illerimizden biri. Günlük vaka sayısı, son dönemde ortalama 20 kişi. Öngörümüz o ki bu sayı önümüzdeki dönemde daha da düşecektir” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER