A3 Haber

Erdoğan “Emlak sektörüne destek” planını duyurdu: Konut finansmanında üç yeni paket

Erdoğan “Emlak sektörüne destek” planını duyurdu: Konut finansmanında üç yeni paket

Erdoğan “Emlak sektörüne destek” planını duyurdu: Konut finansmanında üç yeni paket
Mayıs 09
20:50 2022

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, konut finansmanında üç yeni paketin hayata geçeceğini söyledi.

Ankara’daki kabine toplantısının ardından konuşan Erdoğan, toplumun hayat pahalılığı nedeniyle zor günler geçirdiğini bildiklerini, dar gelirlilerin alım gücünün düştüğünün farkında olduklarını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, temmuz ayındaki enflasyon farkı artışları ve diğer düzenlemelerle dar gelirlilerin alım gücünü biraz daha iyileştireceklerini kaydetti.

Erdoğan, Haziran’da başvuruları başlayacak Aile Destek Programı’nı da duyurdu. Cumhurbaşkanı, stokçuluk ve fiyatları etkileme suçuyla ilgili cezaların yeniden düzenleneceğini belirtti.

Konutta yeni paketler

Erdoğan, konut finansmanındaki üç yeni paketi şu sözlerle anlattı:

  • Vatandaşlarımızı konut sektöründeki arızi (geçici) dalgalanmadan korumak amacıyla konut finansmanı konusunda üç ayrı paketi milletimizin hizmetine sunuyoruz.
  • İlk defa konut sahibi olacaklara 2 milyon liraya kadar, birinci el satın almalar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlıyoruz.
  • Mayıs başı itibarıyla yüzde 40’ı tamamlanmış ve asgari yüzde 50’si satılmamış inşaat projelerinin tamamlanabilmesi için 20 milyar liralık kaynak ayırdık.
  • Bir yıl boyunca konut fiyatlarını duyurdukları fiyatta sabit tutma taahhüdü veren firmalar, belli rakama kadar 36 ay vadeyle finansmandan yararlanabilecek.
  • Düşük gelir grubundaki vatandaşlarımızı ev sahibi yapmaya yönelik sosyal konut projeleri için TOKİ’ye 30 milyar liralık finans sağlayacağız. Beş yıl süreyle satışına izin vermeyeceğiz. Uygun maliyetli kredi kullandıracağız.
  • Kentsel dönüşüm projelerini hızlandıracağız.

“Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkacağız”

  • Bay Kemal, mültecileri geri gönderemeyeceksin. Bunları yapamayacaksın, bunları yapmaya hiçbirinizin gücü de yetmez. Biz ensar kültürüyle yetişmişiz. Muhacirin ne olduğunu biliriz. Bu topraklarda verilen mücadelenin ne olduğunu gayet iyi biliriz. 3 milyon 700 bin Suriyeli bizim kardeşimizdir. Biz kardeşlerimize sahip çıkacağız. Bay Kemal sen terör destekçileri ile yürümeye devam et.
  • Antalya’da G 20 zirvesine katılan ülkelere bu ülkede Suriyeliler için şehirler inşa edilmesi teklifinde bulundum. Maalesef gereken desteği vermediler.
  • Geçtiğimiz yıl sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 100 bin briket ev yapma projesini başlattık. 57 bin briket evi tamamladık. Bu sayıyı daha da artırmamız mümkün.
  • Yeni bir adım daha uluslararası yardım kuruluşlarının desteğiyle, Suriye’de tüm alt yapısıyla 200 bin konut projesine başlıyoruz. Amacımız güvenli bir şekilde geri dönüştür.
  • Tüm dünyanın görmezden geldiği bir trajedinin çözümünü Türkiye’nin öncülüğünde tamamlamayı düşünüyoruz. Rabbim kimseyi vatansız bırakmasın.
  • Gönüllü dönüşler için gereken imkanları sağladıkça ülkemizdeki Suriyeli sayısının makul düzeylere gerileyeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.
  • Suriyelilere veya diğer ülkelerden gelen yabancılara kendi vatandaşlarımızdan farklı hiçbir imkan sağlanmamakta, ekstra hiçbir kaynak tahsis edilmemektedir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER