A3 Haber

İddia: Halil Falyalı cinayeti gecesi havaalanına “özel jet” geldi

İddia: Halil Falyalı cinayeti gecesi havaalanına “özel jet” geldi

İddia: Halil Falyalı cinayeti gecesi havaalanına “özel jet” geldi
Mayıs 11
17:42 2022

Kıbrıs Gerçek isimli haber sitesi Halil Falyalı suikastinin yaşandığı gece adaya yolcusuz “Özel jet” geldiğini, Ercan Havaalanı personelinin hiçbir şekilde alana yaklaştırılmadığını iddia etti.

2022’nin Şubat’ında uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Halil Falyalı ve Şoförü Murat Demirtaş, sadece Kuzey Kıbrıs’ın değil Türkiye’nin de gündemine oturdu. Cinayetin perde arkasında cinayetle bağlantılı olduğu düşünülen üç kişi hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Kıbrıs Gerçek’ten Devrim Demir’in haberine göre, cinayet gecesi Girne ve çevresinde hareketlilik sabaha kadar sürerken, aynı hareketliliğin Ercan Havaalanı’nda da sürdüğü iddia edildi. Gazeteye ulaşan bazı isimler, cinayetin yaşandığı akşam adaya yolcusuz “Özel jet” geldiğini Ercan Havaalanı personelinin hiçbir şekilde alana yaklaştırılmadığını iddia etti. “Özel jet”in boş geldiği ifade edilirken, iki kişiyi alarak aynı akşam adadan ayrıldığı öne sürüldü.

Personel alana yaklaştırılmadı

Ercan Havaalanı’nda 8 Şubat gecesi ciddi bir hareketlilik yaşandığını öne süren bazı isimler, havaalanı personelinin hiçbir şekilde boş gelen ‘Özel jet’in bulunduğu alana yaklaştırılmadığı, bu uçuşla ilgili adadan ayrılan iki kişinin muhaceret işlemi yapmadan adadan ayrıldığı iddia edildi.

Adaya boş uçak geldi

8 Şubat tarihinde Ercan Havaalanında iki “Özel jet” vardı. Özel jetlerin birinin adaya 4 Şubat tarihinde geldiği öğrenilirken, dört yolcusu ile beraber 8 Şubat tarihinde adadan ayrıldı. Cinayet günü adaya yolcusu olmayan boş bir “Özel jet” geldi, iki kişini alıp adadan ayrıldı. İddiaların araştırılması gerektiğini ifade eden isimler, o geceye dair Ercan Havaalanında adadan ayrılan iki kişinin isminin açıklanması gerektiğini ve polisin konuyla ilgili hemen araştırma yapması gerektiğini söyledi.

Ne olmuştu?

Halil Falyalı ve şoförü Murat Demirtaş Çatalköy’de 8 Şubat akşamı silahlı saldırıya uğradı. Halil Falyalı, ağır yaralı olarak önce Lefkoşa Doktor Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne daha sonra Yakın Doğu Üniversitesi (YDÜ) Hastanesi’ne sevk edilmiş, müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Falyalı’nın şoförü Murat Demirtaş da olay yerinde yaşamını yitirmişti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER