A3 Haber

Göç İdaresi Başkanlığı, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu

Göç İdaresi Başkanlığı, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu

Göç İdaresi Başkanlığı, Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu
Mayıs 11
16:52 2022

İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Dairesi ve Göç İdaresi Başkanlığı, son günlerde sığınmacıların geri gönderilmesi ile ilgili çıkışlarıyla gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Sığınmacılar ve sığınmacıların ülkelerine gönderilmesi konusundaki açıklamalarıyla gündemde olan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ alyehinde suç duyurusunda bulunuldu. İçişleri Bakanlığı Hukuk Hizmetleri Dairesi ve Göç İdaresi Başkanlığı, Özdağ hakkında suç duyurusunda bulundu.

Özdağ’dan yanıt

Ümit Özdağ, İçişleri Bakanlığı’nun suç duyurusuna Twitter hesabından yanıt verdi.

Özdağ, “Türk vatanını ve Türk Milleti’nin hakkını savunmakla suçlayabilir ve dahi mahkum edebilirsiniz. Buna rağmen örtülü istilaya direneceğiz. Ama siz bağımsız yargı önünde vatana ihanetten yargılanacaksınız! Türk Milleti’nin vicdanında ise çoktan mahkum oldunuz” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında başlayan sığınmacı polemiği, Türkiye siyasetinde etkili oldu. İçişleri Bakanı Soylu, TGRT Haber’de katıldığı programda Türkiye’deki sığınmacıların tamamını göndereceği savıyla siyaset sahnesinde ön planda olan Ümit Özdağ’a ve eski MHP’li Sinan Oğan’a yönelik ağır ifadeler kullandı. Özdağ, yaptığı açıklamada Soylu’nun kendisine yönelik “Adam yerine koymam, hayvandan aşağı biridir” sözlerine tepki gösterdi. Ümit Özdağ, “Süleyman, ben yarın saat 11.00’de tek başıma ve silahsız İçişleri Bakanlığı önünde olacağım. Zerre kadar cesaretin varsa beni şerefli Türk Polisinin arkasına saklanmadan bakanlık kapısında bekle. Kimin ne çocuğu olduğunu orada bütün Türk Milleti görecek” ifadeleriyle Bakan Soylu’yu dün gece saatlerinde düelloya davet etti. Ancak Özdağ’ın yürüyüşü ve görüntü almak isteyen basın mensupları polis tarafından engellenirken Zafer Partisi liderinin Süleyman Soylu’ya yönelik suçlamaları ise gündeme damga vurdu.

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER