A3 Haber

Giresun’da liseli öğrencileri ifşa eden iki polis görevden uzaklaştırıldı

Giresun’da liseli öğrencileri ifşa eden iki polis görevden uzaklaştırıldı

Giresun’da liseli öğrencileri ifşa eden iki polis görevden uzaklaştırıldı
Mayıs 20
08:37 2022

Giresun’da görevli iki polis, sahildeki kumsalda biri kız iki lise öğrencisini cep telefonuyla kameraya alarak sosyal medya hesaplarından paylaştı. Olayın tepkiyle karşılanması üzerine haklarında savcılık soruşturması başlatılan polisler, görevlerinden uzaklaştırıldı.

Kentte deniz kıyısında iddiaya göre bir ihbarı değerlendiren ismi açıklanmayan İl Emniyet Müdürlüğü’nde görevli iki polis, kumsalda iki lise öğrencisini cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Polisler, bahse konu görüntüyü, daha sonra kişisel sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Paylaşım, sosyal medyada binlere takipçinin, tepkisine neden olurken, polisler hakkında da Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma açıldı.

Giresun Valiliği, konuyla ilgili yazılı açıklamada bulunarak, polislerin, görevlerinden uzaklaştırıldığı belirtildi. Açıklamada, “Giresun’da deniz kıyısında meydana gelen bir olaya müdahale sırasında kayda alınan ve daha sonra sosyal medyada paylaşılan iki gencin görüntüleri ile ilgili açıklama yapılması gereği duyulmuştur. 13.05.2022 tarihinde yaşanan olayın ardından Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli tahkikata, Emniyet Genel Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanlığınca müfettiş görevlendirilerek idari tahkikata başlanılmıştır. Yapılan inceleme sonucunda söz konusu görüntülerle ilgisi olduğu tespit edilen 2 polis memuru görevden uzaklaştırılmıştır” denildi. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER