A3 Haber

Bakan Bozdağ: Tweet attı diye soruşturma başlatılan biri yok, tweetin içinde yazandan soruşturma açılıyor

Bakan Bozdağ: Tweet attı diye soruşturma başlatılan biri yok, tweetin içinde yazandan soruşturma açılıyor

Bakan Bozdağ: Tweet attı diye soruşturma başlatılan biri yok, tweetin içinde yazandan soruşturma açılıyor
Mayıs 22
17:36 2022

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, katıldığı televizyon programında altılı masayı ve CHP lideri Kılıçdaroğlu’nu hedef alan açıklamalarda bulundu. Bakan Bozdağ, “Bazen karar çıkıyor, tweet attı hayatı karardı. Tweet attı diye hakkında soruşturma başlatılan bir Allahın kulu var mı bilmiyorum, yok. O zaman sormak lazım bu tweetin içinde ne yazıyor. Soruşturma onun üzerine açılıyor” dedi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet’in sunduğu Başkent Kulisi programında soruları yanıtladı. Bekir Bozdağ bir soru üzerine Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı adaylığı ihtimalini de yorumladı. Bozdağ, Maltepe mitingini ‘Sayın Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı adaylığını üstü kapalı olarak açıkladı’ şeklinde değerlendirdi.

Bekir Bozdağ, “Kılıçdaroğlu grup toplantısında, “Ya bana katılın ya da önümden çekilin” dedi. Bir açıklama yaptı Meclis grubunda. Arkasından İmamoğlu’nun Karadeniz gezisi oldu ve İmamoğlu’yla ilgili pek çok açıklamalar yapıldı, ‘Siyaseten cumhurbaşkanlığı yürüyüşü bitti’ şeklinde, kendi içlerinde ciddi tartışmalar oldu. Arkasından miting yapıldı ve mitingde de Sayın Kılıçdaroğlu adeta kendi cumhurbaşkanı adaylığını üstü kapalı demeyeyim de arif olanın anlayacağı şekilde anlattığını düşünüyorum.

“Esasında ben kavramını halk pek sevmez”

Bozdağ, “Sayın Kılıçdaroğlu konuşmasıyla sadece bu değil, evden çektiği videolar, gençlerle, değişik meslek gruplarıyla bir araya gelmesi, değişik kurumların kapısına gitmesi, oralarda birtakım eylemler yapmasıyla bütün bunlarla ve kullandığı kavramlarla ‘Ben yapacağım, ben yapacağım’ demesiyle… Esasında bu ben kavramını Türk halkı pek sevmez. Ama orada kendini öne çıkarmak için bunları kullandığını düşünüyorum. Sayın Kılıçdaroğlu, benim gördüğüm kadarıyla öncelikle CHP içinde cumhurbaşkanlığı adaylığı yarışında olanları kendinin Cumhurbaşkanlığını adaylığını kabul etmeye zorluyor” dedi.

“Millet İttifakı’nın muvazaalı ortağı HDP’dir”

Bozdağ, “Bütün bu hareketleriyle 6’lı değil, bana göre tam da 7’li masaya da kendi Cumhurbaşkanı adaylığını kabulden başka bir seçenek olmadığına ikna etmeye çalışıyor. 7’ncinin HDP, 7’li masa olduğu konusunda sokaktaki Türk halkının en ufacık bir tereddüdü yok. Aksini söylemek bu milletin basiretiyle, aklıyla alay etmek olur. Hepimiz görüyoruz. Herkesin gördüğünü, “yok öyle değil, böyle değil” demenin bir alemi yok. İstedikleri kadar masada oturtmasınlar. Herkes de biliyor ki bu Millet İttifakı’nın muvazaalı ortağı HDP’dir. Ve bu konuda da tereddüt yok. Dolayısıyla masadakileri de Kılıçdaroğlu dışında Cumhurbaşkanı adayı seçeneklerini devre dışı bırakmaya Sayın Kılıçdaroğlu zorluyor. Bir nevi emrivakiler yapıyor. Kendi adaylığını kabule önce CHP’nin içindeki muhalifleri, sonra masada olanları zorluyor. Onlar, bu zorlama sonucunda neler yapacaklar? Zaman içerisinde göreceğiz” ifadelerini kullandı.

Açık cezaevleri izinleri uzatılacak mı?

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında verilen açık cezaevi izinleri 31 Mayıs’ta sona eriyor. Bu izinlerin uzatılmayacağı da merak konusu. Bozdağ konuyla ilgili olarak, “Geçenlerde AK Parti MYK’da bu konu konuşuldu. Yarın da kabinede benim de sunumum olacak, orada bir değerlendirme yapılacak. O değerlendirmeden sonra bu konuda karar çıkarsa kamuoyuyla paylaşılacak. Bugüne kadar 413 bin 652 kişi bundan istifade etti. Bunların içinde çıkıp suça karışanlar var. Onlarla ilgili adli süreç başlatıldı. Şu anda tutuklanmış olanlar var” bilgisini paylaştı.

Kiracılarla ilgili düzenleme yapılacak mı?

Bozdağ, ‘Bazı konut sahiplerinin kiracıları zorla veya birtakım bahanelerle çıkartıp, evini yüksek miktarla kiralamaları’ konusunda, “Bizim borçlar kanununda esasında kiracıları, kiralayanları koruyan önemli hükümler var. Kötü niyetli şekilde bu konuda hareket edilmemiş olsa bu düzenlemeler hem kiracıları hem ev sahiplerini koruyor. Ancak son zamanlarda kiracıları zorlayan, onları zorla çıkarmak isteyen ve bu konuda kiracının karşılayamayacağı miktarda artış talep eden ev sahipleri olduğuna dair ciddi haberler var. Bu konu Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığımızın konusu. Onlar bu konuda Maliye Bakanlığıyla beraber çalışma yapıyor. Biz de Adalet Bakanlığı olarak destek veriyoruz. Henüz çalışma bitmiş değil, sürüyor ama bu konuda ortada bir mesele var, bu mesele de vaziyet ediliyor, bununla ilgili bir çalışma yürüyor” ifadelerini kullandı.

“Ne çıkacağını şu anda söyleme imkanım yok”

Bozdağ, “Devletin koyduğu bir standart yok da, bizim kanunlarımızın hükümleri var, onların koyduğu bir standart var, yoksa bu konuda bir ölçü yok. Serbest sözleşme ilkeleri çerçevesinde kiralayan ile kiracı arasındaki ilişki ile şekilleniyor. Ama yasa, bu noktada asgari müşterekleri ortaya koyuyor ve usulü koyuyor, burada haksızlık yapmak isteyene karşı kiracıyı da koruyor, ev sahibini de kiracıya karşı koruyan pek çok hükümler var. Burada ne çıkacak şu anda bir şey söyleme imkanım yok. Şu kadarını ifade edebilirim, hem ev sahibinin hukukunu, hem de kiracının hukukunu koruyacak makul bir formül ortaya çıkarsa biz bu formülle ilgili adım atabiliriz. Ama şu anda
henüz böyle bir formül ortaya çıkmış değil, dediğimiz gibi ilgili bakanlıklar çalışıyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER