A3 Haber

Fatih Erbakan: İkinci turda Erdoğan’ı destekleriz demiştik, başımıza gelmeyen kalmadı; Erdoğan’a destek olmayacağız

Fatih Erbakan: İkinci turda Erdoğan’ı destekleriz demiştik, başımıza gelmeyen kalmadı; Erdoğan’a destek olmayacağız

Fatih Erbakan: İkinci turda Erdoğan’ı destekleriz demiştik, başımıza gelmeyen kalmadı; Erdoğan’a destek olmayacağız
Mayıs 23
23:33 2022

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, cumhurbaşkanlığı seçimi için aldıkları tavır değişikliği kararını açıkladı. Erbakan, “Kılıçdaroğlu ile Erdoğan ikinci tura kalırsa Erdoğan’ı destekleyeceğimizi söyledik ama başımıza gelmeyen kalmadı. O kadar ciddi tepkiler oldu ki biz de şaşırdık. Şu anda, öyle bir şey olsa bile biz Tayyip Erdoğan’a destek olmayacağız” dedi.

Fatih Erbakan, Haber Global’de Buket Aydın’ın sorularını yanıtladı. Erbakan özetle şu görüşleri dile getirdi:

  • Kılıçdaroğlu ile Erdoğan kalırsa Erdoğan’ı destekleriz demiştik ama başımıza gelmeyen kalmadı. İlk defa da burada söylüyorum. O kadar ciddi tepkiler oldu ki, biz de şaşırdık. Özellikle Konya’da, teşkilatlarımızda bu sözümüzden dolayı rahatsız olanlar oldu. Partimizin içinde bu konuda rahatsızlıklar oluştu.
  • Bizde öyle bir noktaya geldik ki, şu anda söyleyeceğimiz; böyle bir şey olsa bile, biz Tayyip Erdoğan’a destek olmayacağız. Biz her iki adayı da kendi haline bırakıp, belki de hiçbirine oy vermeyeceğiz deme noktasına geldik. Teşkilatlarımızın içinde yadırgayanlar oldu, üyelerimizden ve bizi destekleyenlerden görüyoruz.
  • Seçime kendimiz girip kendi cumhurbaşkanı adayımızı göstereceğiz ama hiçbir zaman hiçbir ittifakta yer almayız demiyoruz. Biz üçüncü bir ittifak oluşturulabilir demiştik. Altılı masada gizli ortak HDP var. Benzemezlerin birlikteliği çok fazla sinerji oluşturmuyor. Birçok şehri HDP olmadan alamazlardı. Orada kilit parti HDP. Necmettin Erbakan ne CHP’nin yanında ne Cumhur İttifakı’nın yanında yer alırdı.
  • LGBT dernekleri olmalı mı denildiğinde ben olmamalı demiştim, bu bir ahlaksızlıktır. Bunun derneğinin kurulması, propagandasının yapılması uygun bir davranış değil. Toplumun önüne çıkartılıp normal gibi gösterilmesi bizim açımızdan uygun değil.
  • Dış ticaret açığının artması, borçların artması, dövizi artıracak. Enflasyon da artacak ve seçim senesinde yüzde 200’lere gelecek enflasyon. Bu da AK Parti iktidarının sonu manasına gelir. Çünkü Venezuela seviyesinde dünyanın en yüksek enflasyonları seviyesinde bir enflasyon ve hayat pahalılığında seçime gitmeleri, seçimleri belki barajı aşamayacak noktalara gelmelerine sebep olabilir.
  • Parlamenter sisteme dönüş bizim için bir kırmızı çizgi değil. Muhalefet bunu bir vatan-millet meselesi haline getirmiş. ‘Bütün kötülüklerin sebebi mevcut sistemdir, biz parlamenter sisteme dönersek hiç ortada sorun kalmayacak’ deniyor. Bu bize göre doğru değil.
  • Kuponla ekmek alma dönemini başlatmışsınız. Böyle bir ortamda uzaya gitmek fazla uçuk geliyor. Dar gelirli milyonların geçim derdini çözmek, 10 milyona yakın işsiz ordusuna iş sağlamakla uğraşmak lazım.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER