A3 Haber

10’uncu kattan düşen 17 yaşındaki Rabia’nın sır ölümü: İki arkadaşı tutuklandı

10’uncu kattan düşen 17 yaşındaki Rabia’nın sır ölümü: İki arkadaşı tutuklandı

10’uncu kattan düşen 17 yaşındaki Rabia’nın sır ölümü: İki arkadaşı tutuklandı
Mayıs 24
20:51 2022

İstanbul Esenyurt’ta 10’uncu kattan düşen 17 yaşındaki Rabia Yaman yaşamını yitirdi. Olay sırasında evde bulunan üç kişiden ikisi tutuklandı.

Esenyurt Piri Reis Mahallesi’nde bulunan sitede dün akşam saatlerinde Rabia Yaman ve beraberindeki iki kişi, bir arkadaşının evine gitti. Yaman, bilinmeyen bir nedenle 10’uncu kattaki evin camından düştü. Bu sırada çimenleri biçen site görevlisi Yaman’ın düştüğünü görünce durumu polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Site yönetimi binaya giriş ve çıkışlara engel oldu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, yaptıkları incelemede Yaman’ın, hayatını kaybettiğini belirledi. Yaman’ın cenazesi otopsi için Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Rabia Yaman’ın olay sırasında yanında olan üç arkadaşının ifadeleri ortaya çıktı.

Şüphelilerden 19 yaşındaki Volkan C. ifadesinde “Ben E.N. ve Mehmet’i tanıyorum. Rabia’yla yeni tanışmıştım. Birlikte eve gittik, alkol almaya başladık. Bir süre sonra Rabia alkolün etkisiyle lavaboya gideceğini söyledi. Ayağa kalktı ve cama doğru koştu, ben tuttum. Sonra o sırada yandaki odada oturan E. ile Mehmet’e seslenip bu kız atlayacak dedim. E. geldi. Kız kıza konuşalım dedi. İçeride konuşuyorlardı. Sonra Rabia kalktı cama koştu ve atladı” dedi.

24 yaşındaki Mehmet K. ise ifadesinde “Ben ve E. odada otururken Volkan bu kız atlayacak diye seslendi. Biz yanlarına gittik. E. ile Rabia kız kıza konuşuyorlardı. Biraz sonra E. ‘Rabia atladı’ diye bağırdı. Ben başka bir şey görmedim, bilmiyorum” dedi.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Volkan C. ve Mehmet K. “Başkasını yönlendirme şeklinde intiharın gerçekleşmesi” suçundan tutuklanırken, 14 yaşındaki E.C.A. ise serbest bırakıldı. (DHA)

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER