A3 Haber

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: İşlerin biraz aksayacak

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: İşlerin biraz aksayacak

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: İşlerin biraz aksayacak
Mayıs 26
17:47 2022

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “kaçış planı” açıklamalarına “Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır” ifadeleriyle yanıt veren Erdoğan’a, “Ben, bu devletin şerefli evlatlarına ‘Kanun dışı emirleri uygulamayın’ diye seslenmiştim. Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak” ifadeleriyle seslendi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır” ifadelerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Erdoğan ve ailesinin vakıflar aracılığıyla yurt dışına para transfer etmesiyle ilgili açıklamalarına verdiği yanıtı hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Bürokrasiye demokratik hukuk sınırları dışında söz söyleyenler devletin düşmanıdır” demişsin Erdoğan. Doğrudur… Zaten ben, bu devletin şerefli evlatlarına “Kanun dışı emirleri uygulamayın” diye seslenmiştim. Senin adına umut verici ama işlerin biraz aksayacak…”

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun iddialarına ilişkin olarak, “Bir Cumhurbaşkanının ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl kârı değildir.” açıklamasını yapmıştı. Erdoğan, Etik Eğitimi İş Birliği Protokolü’nde yaptığı konuşmada, Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara yönelik açıklamalarına da gönderme yaparak, “Attığı imza için genel müdürü tehdit etmek ne demek? Baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi? Asla… “ ifadelerini kullanmıştı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER