A3 Haber

Kuran kursunda yedi çocuğa istismar olayında ihmali nedeniyle görevden alınmıştı: O müftü plaketle uğurlandı!

Kuran kursunda yedi çocuğa istismar olayında ihmali nedeniyle görevden alınmıştı: O müftü plaketle uğurlandı!

Kuran kursunda yedi çocuğa istismar olayında ihmali nedeniyle görevden alınmıştı: O müftü plaketle uğurlandı!
Mayıs 26
17:30 2022

Yedi çocuğa istismar edilen ve dayak atılan yatılı kuran kursunun bağlı olduğu Palandöken Müftüsü görevden alındı. Veda yemeği düzenlenen müftü, plaket verilerek uğurlandı.

Erzurum’un Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi’ndeki Hacı Bahattin Evgi Kuran Kursu’nda 7 çocuğa yönelik istismar ve şiddet olayı ile ilgili şubat ayında soruşturma açılmıştı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın görevlendirdiği murakıbın raporu doğrultusunda, daha evvel açığa alınan 7 kişi vazifelerine iade edilmişti.

Bu gelişme sonrasında Erzurum Valisi Okay Memiş, tekrar soruşturma istemişti. Davaya bakan savcı da tecavüzlerin yaşandığı kuran kursu çalışanları hakkında resen soruşturma başlatmıştı.

Erzurum Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda H.A. tarafından yedi çocuğa tecavüzde bulunulmasına ilişkin Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı. Davaya 16 çocuktan sadecce ikisinin ailesi katıldı.

H.A., 16 çocuğa eziyet ve silahla tehditten de Erzurum 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yargılanıyor. Bu davanın ilk duruşması 13 Mayıs’ta görüldü. Saldırgan H.A., ifadesinde “Kimseyi tehdit etmedim. Hiçbir çocuğa vurmadım ve küfür etmedim” dedi. Davaya katılan iki aileden biri olan M’nin babası  S mahkemede şikayetinden vazgeçti.

Müftü görevden alındı

Yaşanan tecavüz ve dayak olaylarının ardından yatılı kuran kursunun bağlı olduğu Palandöken Müftüsü Abdülhalim Acar ihmal nedeniyle görevden alındı.

Plaketle yemekle uğurladılar

İhmal nedeniyle görevden alınan Abdülhalim Acar’a Palandöken Müftülüğü tarafından veda etkinliği düzenlendi. Acar’a etkinlikte plaket verilirken bu anlar klip eşliğinde Palandöken Müftülüğünün  YouTube hesabından paylaşıldı.

Gazeteci Mustafa Hoş, Acar’a plaket verildiği anları sosyal medya hesabından paylaşarak, “Sinirden duvarları yumrukladım” dedi. Gazeteci Hoş’un paylaşımında, “Videoyu izlerken sinirden duvarları yumrukladım. videodaki palandöken müftüsü abdülhalim acar. 7 çocuğa tecavüz edilen kuran kursunun bağlı olduğu kişi. ihmali nedeniyle açığa alınmıştı. ona veda yemeği yapmışlar ve plaketle uğurluyorlar. bunu da müftülük hesabından yayınlamışlar. ihmal ve denetimsizlik sonucu çocuklara tecavüz/işkence yapılmış. bu yüzden açığa alınmış ama iştahla yemek yeniyor. hediyeler plaketler veriliyor. duygusal müzik eşliğinde videolar hazırlanıyor. insan yaşarken anca böyle çürür. videonun tamamı” ifadelerine yer verdi.

Müftünün plaketle uğurlanışı videosunun tamamı:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER