A3 Haber

Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi’ne gönderildi: Denetimli serbestlik kapsamında çıkması bekleniyor

Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi’ne gönderildi: Denetimli serbestlik kapsamında çıkması bekleniyor

Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi’ne gönderildi: Denetimli serbestlik kapsamında çıkması bekleniyor
Mayıs 31
10:46 2022

Canan Kaftancıoğlu “Gezi direnişi kutlu olsun” diyerek İstanbul Adliyesi’ne gittikten sonra infaz işlemleri için Silivri Cezaevi’ne gönderildi. Buradaki işlemlerinin tamamlandığı belirtilen Kaftancıoğlu’nun denetimli serbestlik kapsamında çıkması bekleniyor.

Yargıtay tarafından hapis cezası onaylanan ve siyaset yasağı getirilen CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, infaz işlemleri için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne gitti.

Kaftancıoğlu, İstanbul Adliyesi’ne giderek infaz işlemini yaptırdı.

CHP’den yapılan açıklamada, “Kesinleşmiş, mahkeme kararı infaza gönderilmiştir. CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu bugün saat 11.30’da gerekli işlemlerin yapılması için İstanbul Adliyesine gidecektir” denildi.

“Perşembe günü başka bir tweetim nedeniyle yargılanacağım” 

Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından perşembe günü de başka bir tweeti nedeniyle yargılanacağını duyurdu.

Yargıtay onamıştı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Kaftancıoğlu hakkındaki ‘Kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ iddiasıyla verilen 1 yıl 6 ay 20 gün, ‘Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak’ iddiasıyla verilen 1 yıl 8 ay hapis cezaları onanmıştı. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla verilen ise 2 yıl 4 ay hapis cezası ise 1 yıl 9 aya düşürülmüştü.

‘Silahlı terör örgütü propagandası yapmak’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığı alenen tahrik etmek’ iddiasıyla aldığı cezalar ise bozulmuştu.

Silivri’ye götürüldü

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun adliyedeki işlemleri bitti. Kaftancıoğlu, Silivri Cezaevi’ne götürüldü. CHP Milletvekili Mahmut Tanal, Kaftancıoğlu’nun işlemlerinin erken bitmesi halinde bugün çıkacağını, yatarı olmadığı için cezaevinde kalmayacağını söyledi.

Serbest bırakıldı

Kaftancıoğlu’nun Sİlivri Cezaevi’ndeki infaz işlemleri sona erdi. Kaftancıoğlu işlemlerin ardından serbest bırakıldı. Silivri Cezaevi yerleşkesine CHP’liler akın etti.

Avukat Doğuşcan Aydın Aygün, Kaftancıoğlu’nun, işlemlerinin ardından cezaevine gideceğini, orada da denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakılacağını söyledi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER