A3 Haber

Erdoğan: Batı’nın ilmini alacaksın, ona da kendi mührünü vuracaksın

Erdoğan: Batı’nın ilmini alacaksın, ona da kendi mührünü vuracaksın

Erdoğan: Batı’nın ilmini alacaksın, ona da kendi mührünü vuracaksın
Haziran 02
15:13 2022

Gençlere seslenen Erdoğan, “Batı’nın ahlaksızlığını değil ilmini alacaksın. Ona da kendi mührünü vuracaksın” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tattip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde “53. TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Ödül Töreni”de konuşuyor.

Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

  • “Önemli olan birilerinin yaptığı değil birilerinin yaptığını geçebiliyor muyuz? Ben bu proje için birçok mimar anlayışını dünyayı dolaşacaksınız bütün oralardan beğendiklerinizi alacaksınız ondan sonra da projelendirip külliyemize milletin evini yapacağız. Sağ olsunlar dünyanın dört bir yanına gittiler. Mesela işte bu, bütün Batı’nın ilmini alacaksın, ahlaksızlığını değil ha ona da kendi mührünü vuracaksın.
  • “Bizler ne yapıyorsak milletimiz için özellikle de gençlerimiz için yapıyoruz. Sizler bu ülkenin geleceğisiniz, umudusunuz. Biz gençlerimizi nasıl okumaya araştırmaya üretmeye teşvik ederiz bunun derdindeyiz. Evlatlarımıza kendilerine ailelerine devletine en ideal hizmetleri verebilmesi için ne gerekiyorsa onu sağlamanın peşindeyiz. İnşallah içinizden birileri bir veya ikisi uzaya gidecek mi? Gidecek. Birilerinin Neil Armstrong’u varsa bizim de Ahmet’imiz, Ayşe’miz, Fatma’mız var.
  • “Biz sık sık şu soruyla karşı karşıya kalıyoruz; cumhurbaşkanım siz yorulmuyor musunuz? Böyle soruyorlar ben de diyorum ki gençlerle yol yürüyen gençlerle birlikte mücadele veren insan yorulur mu? Enerjiyi sizden alıyorum, aldığım enerjiyi de bir yere vermem lazım. Nereye? Eserlere. Neşet Ertaş ne diyor? Aşk ile çalışan yorulur mu? Biz milletimize samimi bir aşkla hizmet ettiğimiz için yorulmuyoruz. Siyasi hayatım boyunca hep gençlerin önünü açmanın mücadelesini verdim. Bu ülkede darbe sadece siyaset kurumuna, milli iradeye yapılmadı, darbelerin asıl yıkıcı etkisi eğitim başta olmak üzere gençlerimizin geleceğini şekillendiren alanlarda gördük. Mesleki eğitimin önü kesilerek gençlerimizin geleceği karartıldı. Genç kızlarımızın eğitim hakları baş örtüsü bahanesiyle engellenerek ayrımcılık yapıldı. Yüksek eğitim imkanı hak değil de imtiyazmış gibi dar tutularak pırlanta gibi gençlerimizle hayalleri arasına girildi. Bakmayın siz bugün gençlerimiz için üzülüyormuş gibi yapanlara biz bunların cemaziyel evvelini iyi biliriz. Bunlar görünüşte mış gibi yaparlar kafalarının arkasında ise kırk tilkiyi kuyruklarını birbirine değdirmeden dolaştırırlar. Bizim neslimiz bunların hepsini de yaşadı. Sizler de internet kaynaklarını inceleyerek geçmişte gençlerimizin hangi haksızlıkların yapıldığını tek tek görebilirsiniz. Şimdi hukuktan dem vuranlar geçmişte uygulanan baskılara zulme ayrımcılığa ses çıkartmamış hatta bizzat taraf tutmuştur. Bu ülkenin başbakanının düzmece mahkeme kararlarıyla idamına alkış tutanların hukukun lafını etmeye bile hakları yoktur.
  • Gençler, Boraltan köprüsü hadisesini bilmiyorum bilir misiniz? Meşhur Boraltan köprüsünde askerlerimiz ne yazık ki düşmanın eline bırakılmış ve o askerlerimiz o dönemin yönetimine aynen dönerek şu ifadeyi söylemişlerdir; bizi düşmana teslim etmeyin, bizi siz öldürün ama düşmana teslim etmeyin’ Maalesef düşmana teslim ettiler. işte o zamanki mehmetlerimiz düşman tarafından şehit edildiler. Biz bunların bir daha yaşanmasını asla istemiyoruz. Bu ülkede bir daha Boraltan Köprüleri olsun istemiyoruz.
  • Şehitlerimiz var evet ama şehitlerimizin 20 kat evvelallah öldürülen teröristler var. Teröristlerin inlerine girmeye, onları oraya gömmeye devam edeceğiz.
  • Şimdi artık ilim için Hakkari’den İstanbul’a İzmir’e gitmiyor. hocalarımız onların bulunduğu yere gidiyor. Hamd olsun ilim noktasında şu anda çok daha farklı çok daha bu noktada başarı oranı yüksek neticeler alıyoruz. Üniversite giriş imtihanlarında eğer Iğdır’dan Hakkari’den birinciler çıkıyorsa işte bu atlan adımların neticesidir. Gençlerimiz sadece eğitimlerine odaklanabilsin diye her türlü yatırımı yapıyoruz.
  • İnşallah bu sene TEKNOFEST’i Samsun’da gerçekleştireceğiz. Eğitimin her alanında ülkemizde tarihi dönüşümlere imza attık. Geçmişte ülkemizdeki en büyük sıkıntılardan biri ders kitaplarıydı. Gençler siz teksir kağıdı nedir bilir misiniz? Teksir kağıdı saman, rulo çeviren bir makine o makinede oraya ders notları yazılırdı. Bu işlem bitince de kağıdın tamamını mürekkeple adeta boyalanmış hale geldiğini görürdünüz: Biz bunları abilerimizden satın alamazdık. Vermezlerdi. Kırtasiyeci dükkanına gidersiniz kitabınızı almak için size bir hafta sonraya sıra verirlerdi. Biz bunları yaşadık. Dedik ki bu nesil bunları yaşamasın.

Ayrıntılar gelecek…

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER