A3 Haber

DGM’lerin sembolü eski savcı Nusret Demiral öldü

DGM’lerin sembolü eski savcı Nusret Demiral öldü

DGM’lerin sembolü eski savcı Nusret Demiral öldü
Haziran 06
08:00 2022

Kürtçe yemin eden DEP milletvekillerine idam isteyen, odasında eylemcileri dövdüğü iddialarıyla gündeme gelen, Deniz Gezmiş’i idama götüren süreçte sorgulayan eski Devlet Güvenlik Mahkemesi (DGM) Başsavcısı Demiral, kalp krizi geçirerek öldü.

Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nin (DGM) en kritik davalara bakan sembol başsavcısı Nusret Demiral dün sabah, kahvaltıdan sonra geçirdiği kalp krizinin ardından kaldırıldığı hastanede öldü.

DGM’ler denince akla gelen ilk isimlerden olan Demiral, işkenceli sorgulara bizzat katıldığı, odasında eylemci öğrencileri dövdüğü iddialarıyla biliniyor.

Deniz Gezmiş ve Yusuf Aslan’ı idama götüren süreçte sorgularını yapmasıyla da anılıyor.

Nusret Demiral, Türkiye Birleşik Komünist Partisi liderleri Haydar Kutlu ve Nihat Sargın, DEP’li milletvekillerinin davaları, Doç. Bahriye Üçok, Prof. Muammer Aksoy, Uğur Mumcu cinayetleri ve Madımak katliamı gibi birçok sansasyonel davada savcılık görevini üstlendi.

MHP’den siyasete girmişti

“Madımak bir tahrik sonucu oldu” sözleri tepki çeken Nusret Demiral, emekliliğinin ardından siyasete atıldığı 1995’te MHP’yi “Ezan Türkçe okunsun” diyerek baraj altına çekmekle suçlanıp disiplin kuruluna sevk edildi. Ve ardından siyaseti bıraktı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER