A3 Haber

Soylu imzaladı, CHP’li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz görevinden uzaklaştırıldı

Soylu imzaladı, CHP’li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz görevinden uzaklaştırıldı

Soylu imzaladı, CHP’li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz görevinden uzaklaştırıldı
Haziran 14
15:41 2022

CHP’li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, “rüşvet ve irtikap” iddiasıyla görevden uzaklaştırıldı. Yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 1 Haziran’da çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Öz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında yürütülen soruşturma nedeni ile “soruşturmanın selameti” gerekçesiyle görevinden uzaklaştırıldı.

Rüşvet almakla suçlandı

Bir akrabasının şikayeti üzerine Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında “rüşvet” ve “irtikap” suçlamaları ile yürütülen soruşturma kapsamında 31 Mayıs tarihinde gözaltına alınan Belediye Başkanı Bülent Öz, çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Öz hakkında, akrabası olan ve kendisi hakkında şikâyette bulunan kişiye, belediyeden alacakları karşılığında evinin kira ve faturaları ile mobilya bedellerini ödettirdiği, çocuklarının eğitim masraflarının belediyeden iş yüklenici tarafından karşılandığı ileri sürülmüştü.

“Karalama kampanyası” demişti

Çan Belediye Başkanı Bülent Öz, gözaltı sürecinin ardından açıklamada bulunarak hakkındaki iddiaları reddetmişti. Öz, “Bize yapılan siyasi bir operasyondur. Biz bu iftiraların, algı oyunlarının sebebini biliyoruz. Kaybedilen yerel seçimlerin hazımsızlığıdır. Halkın iradesine saygısızlık devam etmektedir. İtibar cellatları, bizleri karalayarak, kendi yolsuzluklarını aklayamazlar. Suçumuz CHP’li Belediye Başkanı olmak mı?” ifadelerini kullanmıştı.

Süleyman Soylu’nun onayıyla görevden uzaklaştırıldı

İçişleri Mülkiye Teftiş Kurulu ise tanıkların ve ifade sahiplerinin baskı altına alınmaması, suç delillerinin yok edilmesinin, karartılmasının ya da değiştirilmesinin önüne geçilebilmesi, yapılacak ön inceleme ve soruşturmanın selameti için Öz’ün geçici olarak görevden uzaklaştırılmasını talep etti.

Bunun üzerine, yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve 1 Haziran’da çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Çan Belediye Başkanı Öz, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun onayıyla geçici olarak görevinden uzaklaştırıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER