A3 Haber

Fed Başkanı Powell’dan “Faiz artışı sürecek” mesajı

Fed Başkanı Powell’dan “Faiz artışı sürecek” mesajı

Fed Başkanı Powell’dan “Faiz artışı sürecek” mesajı
Haziran 16
08:19 2022

Fed Başkanı Jerome Powell, 75 baz puan faiz artışı kararının ardından kameraların karşısına geçti. Powell, “Gelecek toplantımızda 50 veya 75 baz puanlık artış olası görünüyor” dedi.

Powell, Fed’in politika faizini 75 baz puan artırmasının ardından basın toplantısı düzenledi. Yüksek enflasyonun neden olduğu zorluğun farkında olduklarını belirten Powell, “Enflasyonu düşürmeye büyük önem veriyoruz ve bunu yapmak için hızla hareket ediyoruz” dedi.

Powell, fiyat istikrarını yeniden sağlamak için gereken kararlılığa sahip olduklarını vurgulayarak, ABD ekonomisinin son iki buçuk yılda çok şey yaşadığını ve dirençli olduğunu kanıtladığını kaydetti.

İş gücü piyasasının son derece sıkı ve enflasyonun çok yüksek olduğuna işaret eden Powell, herkese fayda sağlayan güçlü bir iş gücü piyasasının sürekliliği için enflasyonun düşürülmesinin önemli olduğunu dile getirdi.

Powell, “Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) politika faizi oranını 75 baz puan artırdı ve bu oranda devam eden artışların uygun olacağını tahmin ediyor” diye konuştu.

Fed Başkanı Powell, bankanın bilançosunun boyutunu önemli ölçüde küçültme sürecinin de devam ettiğini belirtti.

Fed Başkanı Powell, “Devam eden faiz artışlarının uygun olacağını öngörüyoruz, bunların hızı, gelen verilere ve ekonominin gelişen görünümüne bağlı olmaya devam edecek” diye konuştu.

Faiz oranında 75 baz puanlık artışın alışılmadık derecede büyük olduğunu ve bu boyuttaki hareketlerin yaygın olmasını beklemediğini belirten Powell, “Gelecek toplantımızda 50 veya 75 baz puanlık artış olası görünüyor” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER