A3 Haber

Karaburun Çocuk Bilim Kampı için kayıtlar başladı

Karaburun Çocuk Bilim Kampı için kayıtlar başladı

Karaburun Çocuk Bilim Kampı için kayıtlar başladı
Haziran 16
15:11 2022

Nâzım Hikmet Kültür Merkezi İzmir/Çocuk Bilim Atölyeleri’nin her yaz geleneksel olarak düzenlediği Karaburun Çocuk Bilim Kampı beşinci kez çocuklarla buluşmaya hazırlanıyor.

2018 yılından bu yana her yaz düzenlenen ve daha önceki yıllarda katılımcılar tarafından ilgi ve beğeniyle karşılanan Karaburun Çocuk Bilim Kampı bu yıl beşinci kez ve 18-22 Temmuz arasında düzenlenecek.

9-11 yaş aralığındaki çocuklar için hazırlanan Bilim Kampı, eğlenceli bilim etkinlikleriyle birlikte katılan çocukların ufuklarını açacak ve bilimsel düşüncenin temellerini atacak bir içerikle hazırlanıyor.

Karaburun’da Dolungaz Şirin Baba Kamp tesislerinde düzenlenen kampa her çocuğun en az bir veli ile birlikte katılması gerekiyor.

Beş gün dört gece sürecek olan programda, çocuklar, Astronomi Atölyesi, Evrim Atölyesi, Uygarlık Tarihi ve Ritim Atölyesi ana başlıklarında toplam 15 sunum ve etkinliğe katılıyorlar. Ayrıca etkinlik ve atölye çalışmalarının yanı sıra Türkiye’nin en güzel koylarından biri olan Dolungaz’da deniz ve doğayla iç içe eğlenceli zaman geçirme fırsatına sahip oluyorlar.

Etkinlikler arasında, gökbilimciler eşliğinde teleskopla gökyüzü gözlemi, çocuk hakları üzerine hukukçuların yaptığı sunum ve tartışmalar, veliler için ebeveyn okulu gibi, geniş bir yelpazede katılımcıların bakış açılarını geliştirecek etkinlikler yer alıyor.
Katılım kontenjanının 20 çocukla sınırlı olacağı kamp programı hakkında gün gün ayrıntılı bilgi almak ve katılım başvurusunda bulunmak için NHKM-İzmir web sitesi ziyaret edilebilir.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER