A3 Haber

TÜGVA davasında “bilirkişi” krizi: Tek tek görevden çekiliyorlar

TÜGVA davasında “bilirkişi” krizi: Tek tek görevden çekiliyorlar

TÜGVA davasında “bilirkişi” krizi: Tek tek görevden çekiliyorlar
Haziran 16
20:43 2022

TÜGVA belgelerini yayımlayan Metin Cihan’ın yargılandığı davada görevlendirilen altı bilirkişi de görevden çekildi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da kurucuları arasında yer aldığı Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) devlet içindeki yapılanmasına ilişkin belgeleri ortaya çıkaran gazeteci Metin Cihan’ın yargılandığı davada “bilirkişi” krizi yaşanıyor.

Cihan tarafından geçen yıl paylaşılan belgelerde TÜGVA’ya kamu kurumlarından aktarılan kaynaklar ve devlet kadroları içerisine TÜGVA referansıyla atanan isimlere dair birçok belge yer alırken, devam eden süreçte TÜGVA cephesinden çelişkili açıklamalar gelmişti. Vakıf yönetiminde yer alan isimler belgelerin yayımlanmasının ardından iddiaları reddetmiş, devam eden süreçte ise belgelerin sızdırıldığına ilişkin ifadeler kullanmıştı.

İleri Haber’den Batuhan Batan’ın haberine göre, yakip eden dönemde ortaya çıkan belgeler hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iddianama hazırlanmıştı. TÜGVA’nın mağdur olarak yer aldığı iddianamede gazeteci Metin Cihan’ın 3 yıldan 6 yıla kadar, bir süre tutuklu yargılanan Ramazan Aydoğdu’nun ise 3 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapsi istenmişti.

İki ayda altı bilirkişi görevden çekildi

İddianamede, savcı, Metin Cihan’ın Ramazan Aydoğdu ile fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ettiğini öne sürerken, İstanbul 22. Asliye Ceza Mahkemesi’nde devam eden davada “Ramazan Aydoğdu’nun dijital materyalleri ile ilgili inceleme yapmak” üzere atanan bilirkişiler ise tek tek görevden çekiliyor.

18 Mart 2022’de görülen ilk duruşmanın ardından atanan bilirkişiler sırasıyla 12 Mayıs, 18 Mayıs, 14 Haziran (2 kişi), 15 Haziran ve 16 Haziran (bugün) tarihlerinde görevden çekildi.

Görevlendirilen ilk isim İ.G.Y. “fiziken dosya almaya müsait olmadığı” gerekçesiyle görevden çekilirken, yerine atanan B.Ç. de 18 Mayıs tarihinde görevden çekildi.

14 Haziran tarihinde görevden çekilen C.T. görev yaptığı üniversitedeki yoğunluğunu gerekçe gösterirken, aynı gün görevden çekilen İ.B. ise şehir dışında olacağı gerekçesiyle görevlendirmenin iptalini istedi.

15 Haziran tarihinde (dün) görevden çekilen bilirkişi D.P. sağlık problemlerini gerekçe gösterirken, bugün görevden çekilen O.Ç. ise şehir dışında ikamet ettiğini belirtti ve iş yoğunluğunu gerekçe gösterdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER