A3 Haber

Erdoğan: Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın

Erdoğan: Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın

Erdoğan: Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın
Haziran 17
14:30 2022

Atina-Ankara ilişkileri hakkında sert açıklamalarında devam eden AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da Hz Ali Camii’nde cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapılmayacağını belirten Erdoğan, “Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Bundan daha açık bir rest olmaz”

  • Yunanistan’la ilgili olarak özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum. Dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey toplantılarımızı bitirdiğimizi ve Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapmayacağız dedik. Bu yıl yapılacak toplantıyı da yapmıyoruz. Bundan herhalde daha net, daha açık bir rest olmaz. Böylece Yunanistan artık bundan sonra başının çaresine baksın.

Enerji ve iklim konulu ekonomik forumu

  • Video konferans aracılığıyla Sayın Biden’ın da daveti üzerine liderler olarak bunu yapacağız. Yaklaşık üçer dakikalık birer tebliğimiz olacak. Bu tebliğlerimizi sunmak suretiyle iklim ve çevre konusunda ne düşündüğümüzü, neler yapmayı planladığımızı bu görüşmede video konferans aracılığıyla anlatacağız.

“Suudi Arabistan’la ilişkileri değerlendirme fırsatı bulacağız”

  • Çarşamba günü Veliaht Prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. İnşallah biz de Külliye’de kendilerini kabul edeceğiz. Orada gerek ikili gerek heyetler arası görüşmelerimizi yapacağız ve bundan sonraki sürece yönelik Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini inşallah çok daha ileri derecede, çok daha yüksek seviyede nerelere taşıyabiliriz bunları değerlendirme fırsatını bulacağız. Önce ekipler, heyetler zaten geldiler. Çarşamba günü de Veliaht Prens, kendisi gelecekler. Bu bir resmi ziyarettir. Resmi ziyarete biz de resmi kabulümüzü yapacağız.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER