A3 Haber

Pınar Gültekin cinayeti davasında sona gelindi: Yarınki duruşmada karar bekleniyor

Pınar Gültekin cinayeti davasında sona gelindi: Yarınki duruşmada karar bekleniyor

Pınar Gültekin cinayeti davasında sona gelindi: Yarınki duruşmada karar bekleniyor
Haziran 19
16:04 2022

Muğla’da eski sevgilisi tarafından öldürülen Pınar Gültekin’le ilgili görülen davada sona gelindi. Duruşma 20 Haziran Pazartesi görülecek.

DW Türkçe’den Burcu Karakaş’ın derlediği habere göre Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisat Bölümü öğrencisi Pınar Gültekin 16 Temmuz 2020 tarihinde kaybolmuş, beş gün sonra, 21 Temmuz günü de Gültekin’in cesedi ormanlık bir alanda bulunmuştu.

Cinayetle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında güvenlik kameralarından teşhis edilen şüpheli Cemal Metin Avcı, “canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek” suçlamasıyla tutuklandı. Eski sevgilisi olan Avcı, 27 yaşındaki Gültekin’i boğarak öldürdüğünü, cesedini varile koyup yaktığını ve üzerine beton döktüğünü itiraf etti. Olayla ilgili olarak Adli Tıp tarafından hazırlanan raporda ise Pınar Gültekin’in diri diri yakıldığı ortaya çıktı. Raporda, “Mevcut verilerle kişinin hayattayken yangına maruz kaldığının kabulü gerektiği oybirliğiyle mütalaa olunur” ifadelerine yer verildi.

Devam eden yargı sürecinde savcılık da tutuklu bulunan sanığın “canavarca hisle, eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme”, tutuksuz yargılanan kardeşi M. Avcı’nın ise “canavarca hisle ve eziyet çektirerek ve tasarlayarak öldürme suçuna iştirak etme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ettii. Anne A. Avcı, baba S. Avcı, sanık Cemal Metin Avcı’nın eski eşi E.K. ve iş ortağı Ş.G.O. hakkında da “suç delillerini gizleme, yok etme ve değiştirme” suçlamasıyla iki yıldan beş yıla kadar hapis cezası istendi.

Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam eden davanın, 20 Haziran 2022 Pazartesi görülecek 13’üncü duruşmasında karar çıkması bekleniyor.

Avukat Deniz: Pınar’ın özel hayatı yargılandı

Dosya avukatlarından avukat Kübra Çelik Deniz, sanığın haksız tahrik indiriminden yararlanmak için dava süresince savunma değiştirdiğini söyledi.

“Sanık, tehdit etti, öldürdüm dedi. Bıçak çekti, öldürdüm dedi. Bu savunmaları defalarca çürütüldü” diyen Avukat Deniz, sanık Avcı’nın haksız tahrik indirimi için yaptığı savunmalara mahkeme heyetinin de dayanak aradığını dile getirdi. Adil yargılanma hakkının ihlal edildiğine dikkat çeken Deniz,“Yargılama boyunca Pınar’ın özel hayatı yargılandı resmen. Öldürüldü ama neden öldürüldü sorusunun cevabı arandı. iCloud geçmişi, telefonundaki bilgiler talep edildi. Bu bilgilerin yargılamanın esasına etki etmeyeceğini dile getirdik ama mahkeme talebinden vazgeçmedi” diye konuştu.

Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesi

Gültekin cinayeti, kamuoyunda”İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen “Kadına Yönelik Şiddet ve Ev İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye Dair Avrupa Konseyi Sözleşmesi”nin tartışmaya açıldığı 2020 yılının yaz aylarında meydana gelmişti.

Sözleşmeden çekilme tartışmalarının sürdüğü bir sırada işlenen cinayet, başta kadın hakları savunucuları olmak üzere kamuoyunun tepkisini topladı. Ülke çapında sokağa dökülen kadınlar, kadın cinayetlerini protesto etti. Binlerce sosyal medya kullancısı kadın ise cenazelerde takılan siyah-beyaz yaka fotoğraflarına dönüşmek istemediklerini belirterek #İstanbulSözleşmesiYaşatır, #ChallengeAccepted, #WomenSupportingWomen etiketleriyle Twitter ve Instagram’da fotoğraflar paylaştı.

Erkek şiddetine karşı başlatılan sosyal medya kampanyası dünya çapında ses getirdi ve şarkıcı Christina Aguilera ile oyuncu Jessica Biel gibi ünlü isimler de kampanyaya destek verdi.

 

 

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER