A3 Haber

Sınava giremeyen öğrenci: Zaten öylesine gelmiştim, üniversite benim için zaman kaybı

Sınava giremeyen öğrenci: Zaten öylesine gelmiştim, üniversite benim için zaman kaybı

Sınava giremeyen öğrenci: Zaten öylesine gelmiştim, üniversite benim için zaman kaybı
Haziran 19
17:26 2022

YKS’nin ikinci oturumu saat 10.15 itibarıyla başladı. Beyoğlu’nda gözlüğünü emanete bırakmaya giden bir öğrenci sınava girmekten vazgeçti. Sınava girmek istemeyen öğrenciyi çevredekiler ikna ederek, alkışlarla fakültenin kapısına getirdi. Bu kez de yanında kimliği olmadığı için sınava giremeyen Boran Elaldı, “Zaten öylesine gelmiştim. Üniversite benim için vakit kaybı, iş kuracağım” dedi.

Beyoğlu’ndaki İstanbul Teknik Üniversitesi Makina Fakültesi’nde Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) yoğunluğu yaşandı. Sabahın erken saatlerinden itibaren gelen öğrenciler, evrakları kontrol edilerek, üst aramasından geçirildi.

Sınavın başlamasına kısa bir süre kala gelen bir öğrenciden, güneş gözlüğünü emanete bırakması istendi. Boran Elaldı, gözlüğünü teslim etmeye giderken sınava girmekten vazgeçti. Elaldı’yı bir veli ikna ederek alkışlar eşliğinde salona getirdi. Ancak bu sefer de öğrencinin kimliğinin yanında olmadığı anlaşıldı.

“Çocuğumu yerine koydum”

Öğrenciyi ikna edip sınav kapısına getiren Vehbi Yıldırım “Kendi çocuğumu onun yerine koydum. Güneş gözlüğüyle gelmiş, içeri almadılar. Gözlüğü bahane ederek gidiyordu, orada görüncü ikna ettim” dedi.

“Üniversite benim için zaman kaybı”

Boran Elaldı “Zaten öylesine gelmiştim, girmeyecektim. Üniversite benim için vakit kaybı. İş kuracağım. Eşyaları bırakmam gerekiyormuş. Ben de götürdüm bıraktım eşyaları. Benden 7 lira istediler. Zaten üniversite sınavı için 115 lira verdim. Niye bir daha para veriyorum dedim. Ben de boşverdim gitti. Zaten TYT’ye yetişememiştim. Giriş belgesinde her şey var diye kimliğimi almadım” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER