A3 Haber

AKP’li Kurtulmuş: Emekli maaşları yüzde 40 artabilir

AKP’li Kurtulmuş: Emekli maaşları yüzde 40 artabilir

AKP’li Kurtulmuş: Emekli maaşları yüzde 40 artabilir
Haziran 22
22:27 2022

AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, memur emeklilerinin maaşlarında yüzde 40 artış olabileceğini söyledi.

AKP Genel Başkanvekili ve İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, Habertürk TV’de yaptığı açıklamada, “Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dâhil olmak üzere, öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek” dedi.

Kurtulmuş özetle şunları dedi:

  • “Vatandaşlarımızın gelirini yukarı çekmek için gayret sarf ediyoruz. Temmuz ayında işçi emeklilerimizin de dahil olmak üzere. Öyle zannediyorum ki yüzde 40’lara yakın bir dokunuş gerçekleştirilecek. Aynı şekilde asgari ücrete de bir dokunuş gerçekleştirilecek. Memur emeklileri dahil olmak üzere enflasyon farkını üstüne koyarak yüzde 40 civarında bir artışın, biraz eksik, biraz fazla olabilir. Bunlar çalışıyor. Milletimiz ‘adil oldu’ diyecek bir sonucu inşallah Temmuz’u görecek. Burada ek zam talebi olduğu zaman bütün kamu görevlilerine tabii ki kapsayacaktır. EYT’de çalışmalar yapılıyor. Tarih söyleyip beklentiye yol açmak istemem, ama dediğim gibi bu konu hükümetin masasındadır.”

“Asgari ücret” ifadesini düzeltti

Program sunucusu Kürşad Oğuz’un uyarıları sonrasında hatasını düzelten Kurtulmuş, “Düzeltmek lazım. Memur ve iş emeklilerine biraz aşağı olur, yukarı olur yüzde 40 civarında bir iyileştirme yapılabilir. Asgari ücretle ilgili ise bakanlığın önünde farklı seçenekler var. Bunlardan birisine karar verilir. Aman kimse farklı bir beklenti içine girmesin” dedi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER