A3 Haber

Meteoroloji ve AFAD’ın ardından bakanlıktan da Batı Karadeniz için sel uyarısı

Meteoroloji ve AFAD’ın ardından bakanlıktan da Batı Karadeniz için sel uyarısı

Meteoroloji ve AFAD’ın ardından bakanlıktan da Batı Karadeniz için sel uyarısı
Haziran 26
20:08 2022

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFAD’ın Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısından sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan da sel, su baskını ve heyelan uyarısı geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Orta Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Öte yandan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan da yeni uyarı geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan yapılan son uyarıda göre, “Batı ve Orta Karadeniz’deki vatandaşlarımız bu geceden itibaren ani sel, su baskını, heyelan, kuvvetli rüzgâra karşı her zamankinden daha dikkatli olmalı” denildi.

Meteoroloji ve AFAD da uyarmıştı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi verilerine göre, Batı Karadeniz’de süren yağışların bu gece saatlerinden itibaren etkisini artırıp yarın gece saatlerine kadar, Batı Karadeniz genelinde çok kuvvetli, Karabük, Zonguldak, Düzce ve Kastamonu çevreleri ile Sinop’un iç ve batısında yer yer şiddetli, Bartın çevreleri, Kastamonu’nun kuzeyi, Karabük’ün kuzey ve batısı, Sinop’un batısı, Zonguldak’ın iç kesimleri ile Düzce’nin batısında yer yer aşırı olması bekleniyor.

Orta Karadeniz’de bu gece ilk saatlerden itibaren beklenen yağışların yerel kuvvetli, Tokat’ın güneyi, Amasya’nın batısında çok kuvvetli, Çorum’un kuzey ve batısı ile Samsun’un batısında ise yer yer şiddetli olacağı tahmin ediliyor.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ise “26 Haziran Pazar günü Bartın, Kastamonu ve Zonguldak’ta şiddetli yağış beklenmektedir. İl AFAD Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiştir.” açıklaması geldi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER