A3 Haber

Ümit Özdağ, yarın Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı

Ümit Özdağ, yarın Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı

Ümit Özdağ, yarın Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı
Haziran 26
17:47 2022

Göçmenlerle ilgili milliyetçi politikaları ile gündeme gelen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, yarın Suriye sınırındaki Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gideceğini belirterek, “Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz” dedi.

Özdağ, partisinin 1’inci Olağan Adana İl Kongresi’ne katılmak ve il binasının açılışını yapmak üzere kente geldi.

Adana’da yaptığı konuşmada partisinin sığınmacılarla ilgili politikasına değinen Özdağ, “Türk milleti, Haziran 2023’te ‘Artık istemiyoruz, bunlar gitsin’ der ve Zafer Partisi’ni desteklerse; hazırladığımız Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile herkesi bir yıl içerisinde ülkesine göndereceğiz” dedi.

“Yeni mültecilerin gelmesini engellemek için ise sınırda çok kapsamlı bir savunma tedbiri geliştiriyoruz” ifadelerini kullanan Özdağ, yarın Reyhanlı’ya giderek Türkiye-Suriye sınırına mayın yerleştireceğini açıkladı. Özdağ, “Türkiye sınırındaki mayınların sökülmesiyle sonuçlanan Ottawa Antlaşması’ndan çekileceğiz. Yarın Hatay’ın Reyhanlı ilçesine gidiyorum. Reyhanlı’da, Türkiye-Suriye sınırına, iktidara geldiğimizde tamamlamak üzere ilk mayını yerleştireceğiz. Buradan tüm dünyaya duyuruyorum” diye konuştu.

Ottowa sözleşmesi nedir?

Ottawa Antlaması, 1 Mart 1999 tarihinde yürürlüğe girdi. Dünyada büyüyen mayın sorununa karşı; anti-personel mayınlarının kullanılması, stoklanması, üretilmesi ve transferinin yasaklanması ve imhasına dair sözleşme, 146 ülke tarafından imzalandı.

Türkiye’nin “Anti-Personel Mayınların Kullanımının, Depolanmasının, Üretiminin ve Devredilmesinin Yasaklanması ve Bunların İmhası ile İlgili Sözleşme”ye (Ottawa Sözleşmesi) katılmasına ilişkin yasa, 12 Mart 2003 tarihinde Meclis’te kabul edildi. Sözleşme Türkiye açısından 1 Mart 2004’te yürürlüğe girdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER