A3 Haber

Piyasalarda BDDK sonrası son durum: Dolar ve avro ne kadar oldu?

Piyasalarda BDDK sonrası son durum: Dolar ve avro ne kadar oldu?

Piyasalarda BDDK sonrası son durum: Dolar ve avro ne kadar oldu?
Haziran 27
10:44 2022

Dolar ve avro için piyasalarda ciddi bir yükseliş beklenirken akşam BDDK’dan gelen müdahale sonrası piyasalar günde düşüşle başladı. Küresel piyasalar yükselişle açılırken yapılan müdahaleler sonrası TL yükselişle devam ediyor.

BDDK’nın kredi adımı sonrası haftaya yüzde 4’ün üzerinde bir düşüşle başlayan dolar ve avro oldukça dalgalı bir şekilde hareket ederken borsa yüzde 2.5 kayıpla güne başladı.

Cuma günü BDDK tarafından yayımlanan kurul kararıyla getirilen 15 milyon lira yabancı varlık bulunduran şirketlere kredi kısıtlaması piyasalarda negatif etki yaratmayı başarırken dolar kuru pazartesi piyasalara 16,09 TL seviyelerine, avro ise 17,02 seviyelerine kadar düşüşle başladı.

Kararların etkileri ne olacak?

Kısa vadede düşüş etkisi yaratmayı başarmış olan BDDK kararlarının uzun vadede nelere sebep olacağı merak ediliyor.

Dünya’nın haberine göre, bu durumun ticari kredilerde yavaşlamaya neden olması söz konusu olabilir. Öte yandan banka hisseleri de karardan olumsuz etkilenebilir.

Söz konusu durumun üretimin azalmasına neden olabileceği de belirtilirken, üretimde beklenen azalmanın belirgin bir şekilde sağlanmasının enflasyonda düşüşü sağlayabileceği de kaydedildi.

Borsa düşüşle açıldı

Güne yüzde 2.5 düşüşle 2.489 puandan başlayan BIST 100 endeksi şu anda 2.507 seviyelerinde seyrediyor.

Dalgalı bir görünümün yaşanabileceğine dikkat çeken analistler BDDK kararlarının kalıcı olmasını ve trend değişikliği beklemediklerini kaydetti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER