A3 Haber

İzmir’de toplu ulaşım ücretlerine indirim geldi

İzmir’de toplu ulaşım ücretlerine indirim geldi

İzmir’de toplu ulaşım ücretlerine indirim geldi
Temmuz 01
12:46 2022

İzmir’de ulaşım ücretlerine uygulanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) zammı geri çekildi.

İzmir’de bu sabah itibariyle toplu ulaşım ücretlerinde indirime gidildi. Merkez ilçelerdeki otobüs, metro, vapur, tramvay tam biniş ücretleri 7,10 TL’den 6,50 TL’ye indirildi, 2,40 TL olan öğrenci bileti ücretleri ise 2,20 TL oldu.

İzmir’de ulaşım ücretlerine uygulanan Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) zammı geri çekildi. İlk biniş tam ücreti 6,50 olurken, 120 dakika içinde 1. aktarma 1,20 TL, 2. aktarma 0,90 TL, 3. ve sonraki aktarmaların ise tüm fiyata dahil olduğu belirtildi. 2,40 TL olan öğrenci bileti ücretleri ise 2,20 TL oldu. Karara göre öğretmen ve 60 yaş kart ücretleri de 5 lira 60 kuruş olarak belirlendi.

Ne olmuştu?

Ulaşım ücretlerine aylık ÜFE oranına bağlı olarak artışına Mayıs ayından itibaren başlanmıştı. Ancak UKOME toplantısında ilçe belediye başkanlarına oy kullandırılması tartışma yaratmış ve TCDD İzmir 3’üncü Bölge Müdürlüğü, UKOME yapısında belediye başkanlarının yerinin olmamasını gerekçe göstererek ilgili kararın iptali için dava açmıştı. İzmir 6’ıncı İdare Mahkemesi alınan zam kararının şekil yönünden hukuka aykırı olduğu yönünde karar alıp zam oranlarının ÜFE’ye bağlanmasını iptal etmişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER