A3 Haber

Denizde köpekbalığı paniği: Yurttaş deniz tırmığı ile kafasına vurarak uzaklaştırdı

Denizde köpekbalığı paniği: Yurttaş deniz tırmığı ile kafasına vurarak uzaklaştırdı

Denizde köpekbalığı paniği: Yurttaş deniz tırmığı ile kafasına vurarak uzaklaştırdı
Temmuz 04
15:10 2022

Marmaris sahilinde yüzenlerin arasına köpekbalığı girdiği öne sürüldü. Bir kişi suyun üzerinde gözüken yüzgece yer silme paspasının sopasıyla vurarak uzaklaştırmaya çalıştı. Marmaris Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, görüntülerdeki balığın köpekbalığı olmadığı Akdeniz Zarganası olduğu belirtildi.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde köpekbalığı paniği yaşandı. Suyun yüzeyinde görülen yüzgeci fark eden yurttaşlar ellerine aldıkları yer silme paspasıyla balığa vurmaya çalıştı. Balık aldığı darbelerin ardından bir süre sonra bölgeden uzaklaştı.

ABC’nin özel haberine göre Türkiye’nin gözde tatil bölgeleri arasında yer alan Muğla Marmaris’te köpekbalığı görüldüğü iddia edildi. Balık aniden ortaya çıktıktan sonra kıyıya kadar geldi ve daha sonra ise insanlara çok yaklaştı. Bu sırada ise denizdeki yurttaşlardan biri, elindeki paspasla görüldü. Yurttaş, elindeki uzun paspası suyun üzerinde gözüken yüzgece doğru uzattıktan sonra kafasına vurdu. Balık aldığı darbelerin ardından hızlıca denizin derinliklerine doğru kaçtığı görüldü.

“Köpekbalığı değil, Akdeniz zarganası”

Sosyal medyada gündem olan videoya bir yorum da Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Yasin İlemin’den geldi. İlemin, su yüzeyinde görülen yüzgecin köpekbalığına ait olmadığını söyledi. Sırt yüzgecinden dolayı köpekbalığı ile çok karıştırılan balığın “Akdeniz zarganası” olabileceğini belirten İlemin, şu ifadeleri kullandı:

  • “O hayvan köpekbalığı değil! AKDENİZ ZARGANASI (Tetrapturus belone) sırt yüzgecinden (dorsal yüzgeç) dolayı köpekbalığı ile çok karıştırılıyor. Deniz yüzeyinde görünen her sırt yüzgeci köpekbalığına ait değildir. Yunus türü olabilir. Bir Akdeniz zarganası olabilir. Akdeniz zarganası sırt yüzgeci daha dik ince ve kafaya yakın olur kıyıdaki balıklar ile beslenir. Bölgede görülen kum köpekbalığı yüzgeci ise daha basık ve üçgen. Kum köpekbalığı (Carcharhinus plumbeus) insana saldırmaz. Akdeniz Zarganası da saldırmaz…”

Marmaris Belediyesi’nden açıklama: Denize girerken yanınıza paspas sopası almanıza gerek yoktur

Marmaris Belediyesi, görüntülerin gündem olmasının ardından yaptığı açıklamada, “Halk plajında görülen ve köpekbalığı zannedilen balığın Akdeniz Zarganası olduğu anlaşılmıştır. Uzmanlara göre zararsız bir hayvandır. Bu yüzden denize girerken yanınıza paspas sopası almanıza gerek yoktur” ifadelerine yer verdi.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER