A3 Haber

Mezuniyet töreninde öğrencinin konuşmasını engellemek isteyen dekan yuhalandı!

Mezuniyet töreninde öğrencinin konuşmasını engellemek isteyen dekan yuhalandı!

Mezuniyet töreninde öğrencinin konuşmasını engellemek isteyen dekan yuhalandı!
Temmuz 06
09:35 2022

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezuniyet töreni bugün yapıldı. Fakülte dekanı Prof. Deniz Demiryürek, dönem temsilcisi Dr. Kaya Avşar’ın konuşmasını engellemek isteyince yeni mezun hekimler tarafından yuhalandı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Deniz Demiryürek, mezuniyet töreninde konuşma yapan bir öğrencinin sözünü kesti.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Sıhhiye Kampüsü’nde yapılan törende, “Yapılacak olan konuşmaların senato tarafından kısıtlandığını öğrendik” diyen 6. Dönem Temsilcisi Dr. Kaya Avşar, üniversite yönetiminin siyasileştiğini söyleyince Dekan Prof. Dr. Deniz Demiryürek sahneye geldi. Avşar konuşmasını, “Üniversitemizdeki kadrolarının önceliği de siyasilerin beklentileri karşılamaktan çok bilim insanlarının isteklerini değerlendirmek olmalıdır” diyerek sürdürdü. Dekan Demiryürek konuşmayı engellemek istedi ancak salondan yükselen alkışlar ve yuhalamalar üzerine Avşar konuşmasına devam etti.

Tıp Fakültesi öğrencisi Kaya Avşar’ın engellenmeye çalışıldığı konuşma şöyle:

  • Mesleğimize ve meslektaşlarımıza sahip çıkmalıyız. Bilim, baskıların, siyasi kaygıların olmadığı demokrasinin ön planda olduğu özgür platformlarda ilerler. Aidiyet duygusu yüksek akademisyenlerimizin kendi kaderlerini kendileri belirlediğinde daha ileri gidebileceğimizi düşünüyorum. Üniversitemiz kadrolarının dahil olmak üzere öncelikle siyasilerin beklentilerini karşılamaktan çok üniversitemizdeki bilim insanlarının isteklerinin değerlendirilmek olmalıdır.

Fakülte dekanı Demiryürek ise, Avşar’ın konuşmasını engellemeye çalıştı. İkili arasında kısa bir tartışma yaşandı. Dekanın bu hareketinden sonra salonda tepkiler yükseldi. Tepkiler üzerine Dekan Avşar’dan uzaklaşarak konuşmasını yapmasına izin verdi.

Konuşmasına devam eden Avşar, “Türkiye’deki bütün akademisyenlerin desteklenmesi, ilmin aydınlattığı üniversitelerde demokrasinin hakim olması gerektiğine inanıyorum. Hayatta en hakiki mürşit ilimdir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER