A3 Haber

Foça Belediye Başkanı Gürbüz ile aynı davada yargılanıyordu: Deniz Camgöz, Karadağ’da yakalandı!

Foça Belediye Başkanı Gürbüz ile aynı davada yargılanıyordu: Deniz Camgöz, Karadağ’da yakalandı!

Foça Belediye Başkanı Gürbüz ile aynı davada yargılanıyordu: Deniz Camgöz, Karadağ’da yakalandı!
Temmuz 08
15:28 2022

İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada mahkeme başkanı suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen Deniz Camgöz’ün Karadağ’da yakalandığını ve iade sürecinin başlatıldığını bilgisini verildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Gürcistan’a kaçtığı belirlenen Deniz Camgöz’ün liderliğini yaptığı ileri sürülen suç örgütüne yönelik açılan dava görülmeye devam edildi.

İzmir 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya tutuklu sanıklar Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken kimi tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları salonda hazır bulundu.

Mahkeme başkanı Adalet Bakanlığı’ndan gelen evrakta suç örgütünün lideri olduğu ileri sürülen Deniz Camgöz’ün Karadağ’da başka bir dosyada yakalandığını ve Camgöz’ün iade sürecinin başlatıldığını açıkladı.  Duruşmada tutuklu sanıklar, şikayetçiler ve tanıklar dinlendi. Deniz Camgöz, AKP Eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş’un öldürülmesi ile Karşıyaka tribün lideri Metin Arslan’ın (Dobo Metin) öldürülmesi olayında da adı geçmişti.

Sahte pasaportla yakalandı

Deniz Camgöz’ün 6 Temmuz günü Mehmet Ali Bayhan sahte ismi ile Karadağ’ın Potgorista kentinde beş kişi ile birlikte yakalandığı bildirildi. Karadağ İnterpol Birimi’nin Adalet Bakanlığı’na yaptığı bildirimde iade talebine yönelik olarak 18 günlük süre olduğunu ancak işlemlerin yetiştirilememesi olduğu ancak işlemlerin yetiştirilememesi halinde bu sürenin 40 güne uzatılacağı kaydedildi.

Tutuklu avukatları toplanan delilleri ileri sürerek ve tutuklu kaldıkları sürelerin de göz önüne alınarak müvekkillerinin tahliye edilmesini talep etti.

Ne olmuştu?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, organize suç örgütlerine yönelik soruşturma kapsamında Deniz Camgöz liderliğindeki yasa dışı yapılanmayla ilgili 38 sanık hakkında iddianame hazırlamıştı.

İddianamede, sanıkların karıştıkları iddia edilen 13 olaya ilişkin dosyanın birleştirildiği, bu olayların arasında Çiğli Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Koçer’in 11 Ocak 2020’de silahlı saldırıya uğraması olayının da yer aldığı bildirilmişti.

38 sanık hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak”, “kasten yaralamaya teşebbüs”, “kasten öldürmeye teşebbüs”, “mala zarar verme”, “Ateşli silahlar ve bıçaklar ile diğer eşyalar hakkındaki kanuna muhalefet etmek”, “silahla yağmaya teşebbüs” gibi suçlardan dava açılmıştı.

Müşteki Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz hakkında da daha sonra “Vücutta kemik kırığı oluşturacak nitelikte silahla kasten yaralamaya azmettirme” suçlamasıyla ek iddianame hazırlanmış ve bu dosyayla birleştirilmiş, sanık sayısı da 54’e yükselmişti.

Başka dosyadan tutuklu 1 sanığın dosyaya dahil edilmesiyle birlikte sanık sayısı da 55’e yükseldi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER