A3 Haber

İmam, Cuma hutbesinde doktorları hedef gösterdi: “Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin…”

İmam, Cuma hutbesinde doktorları hedef gösterdi: “Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin…”

İmam, Cuma hutbesinde doktorları hedef gösterdi: “Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin…”
Temmuz 08
16:14 2022

Doktor Ekrem Karakaya’nın katledilmesi üzerine iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef alan cami imamı, “Sen vardın hastaneden boş döndün. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin” sözlerini sarf etti.

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan doktor Ekrem Karakaya’nın öldürülmesinin ardından sosyal medyaya yansıyan video büyük tepki çekti.

Söz konusu videoda vaaz veren bir cami imamının, sağlıkta şiddete karşı iş bırakan sağlık çalışanlarını hedef alarak “Sen vardın hastaneden boş döndün. Öldürmez misin, dövmez misin, sövmez misin” sözlerini sarf ettiği duyuluyor.

Tıp Dünyası adlı Twitter hesabı, görüntüleri, “Bir hekim arkadaşımızın mesajı üzerinden bu videoya ulaştık. Şu rezaleti paylaşın ki herkes duysun. Hekimlere karşı bu öfke neden? Camilerde toplumu kışkırtma çabalarınız neden?” notuyla paylaştı.

Görüntülerdeki imam, sesini yükselterek, “Doktor öldürüldü diye bunu devletin aleyhine, milletin aleyhine… Dün hastanelerin hiçbir tanesi görev yapamadı. Günlük tedavi gören adam var. Bu kadar fırsatçılığa da gerek yok. Bu daha fazla doktorların öldürülmesini getirir, tahriktir. Sen vardın hastaneden boş döndün. Doktor da dedi ki bugün grevdeyiz. Öldürmez misin sen, dövmez misin, sövmez misin! Buna fırsat vermeyelim, herkes akıllı olsun” sözlerini sarf ediyor.

Videonun Konya’nın Selçuklu ilçesindeki bir camide cuma vaazı sırasında kaydedildiği öne sürülüyor.

Konya Şehir Hastanesi’nde görev yapan doktor Ekrem Karakaya, hastanede bir hasta yakını tarafından katledilmiş, meslektaşları sağlıkta şiddeti protesto etmek için dün tüm Türkiye’de eylemler düzenlemişti. Türk Tabipleri Birliği 7- 8 Temmuz’da iş bırakma kararı almıştı. İstanbul’daki eylemde doktorlara emniyet güçleri biber gazı ile müdahale etmişti.

TTB’den tepki

Yurttaşların sosyal medyada #ŞiddetHutbesi etiketiyle tepki gösterdiği skandalla ilgili Diyanet İşleri Başkanlığı ve Konya İl Müftülüğü’nden henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Türk Tabipler Birliği (TTB) ise Twitter’dan bu sözlerin ‘katliama çağrı’ niteliğinde olduğunu vurguladı. Yapılan paylaşımda şu sözler kaydedildi:

“Bir din görevlisinin ağzından çıkan bu sözler; şiddete, cinayete, hatta katliama çağrı niteliğindedir! TTB olarak hem Diyanet’i hem de adli makamları DERHAL HAREKETE GEÇMEYE çağırıyoruz.”

Valilik: Soruşturma başlatıldı

Tepkilere neden olan görüntülerin ardından Konya Valiliği, doktorları hedef gösteren imam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Konya Valiliği’nden yapılan açıklamada; “08.07.2022 tarihinde medyaya yansıyan ve camide söylendiği anlaşılan doktorlara/sağlık hizmetine ilişkin ifadelerle ilgili olarak görevli imam hakkında araştırma/soruşturma başlatılmıştır” denildi.

Diyanet: Bir müfettişimiz Konya’ya gönderildi

Diyanet İşleri Başkanlığı imam Ahmet Gür hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı. Başkanlık açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:
“Bazı sosyal medya mecralarında, Konya ilimizde görev yapan bir imamın, cami mihrabından sağlık çalışanlarına yönelik yakışıksız sözler sarf ettiği iddia edilen görüntülerle ilgili olarak Başkanlığımız tarafından derhal soruşturma başlatılmış olup, bir müfettişimiz Konya ilimize gönderilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan resen soruşturma

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı da imam Ahmet Gür hakkında resen soruşturma başlatıldığını duyurdu. Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Basın yayın kuruluşlarında yer alan ‘Konya’da cami imamı, hutbede doktorları hedef aldı: ‘Sen olsan öldürmez misin, dövmez misin’ haberine konu olayla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca resen soruşturma başlatılmıştır. Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturmanın titizlikle yürütüldüğü, soruşturmanın safahatı ve sonucu hakkında bilgi verileceği hususu, Kamuoyuna saygıyla duyurulur” denildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER