A3 Haber

Kulis: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bir operasyon mu geliyor?

Kulis: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bir operasyon mu geliyor?

Kulis: İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yeni bir operasyon mu geliyor?
Temmuz 08
08:40 2022

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, bugünkü yazısında adliye koridorlarından aldığı duyumları aktarırken, “Sanki İBB’ye yeni bir operasyon planlanıyor, İmamoğlu’nun kurmaylarından bir isme odaklanıldığı ileri sürülüyor” iddiasını yazdı.

Barış Pehlivan bugün yayımlanan yazısında, “Bu süreçte adliye koridorlarından kritik duyumlar alıyorum. Önce özet: İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (DİAYDER) davası görülüyor. O davanın iddianamesinin bir bölümünde DİAYDER referansıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) PKK irtibatlı kişilerin yerleştirildiği tezi işleniyor. Suçlamaya konu olan kişiler, İBB’de işe alınan gassallar. Ayrıca yoksullara dağıtılan yardım kartlarının İBB tarafından derneğe de verildiği savcılığın iddiaları arasında. Şimdi… Halihazırda görülen davanın bir sonraki duruşması 26 Temmuz’da görülecek. Fakat, belli ki bir ek iddianame daha yolda…” yorumunu yaptı.

Pehlivan şunları kaydetti: “Zira savcılığın bazı İBB çalışanlarının ifadelerini aldığını öğrendim. Sanki ‘Sosyal yardım kartlarından DİAYDER üyelerine de verilmesini kim istedi’ sorusu üzerinden İBB’ye yeni bir operasyon planlanıyor. Ekrem İmamoğlu’nun kurmay kadrosundan bir isme odaklanıldığı ileri sürülüyor. Savcılık soruşturmayı hızlandırmışa benziyor.”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER