A3 Haber

Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye iade edildi

Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye iade edildi

Sezgin Baran Korkmaz ABD’ye iade edildi
Temmuz 15
23:33 2022

ABD Adalet Bakanlığı, Sezgin Baran Korkmaz’ın kara para aklama ve para transferi dolandırıcılığı suçlamalarıyla yargılanmak üzere Avusturya’dan ABD’ye iade edildiğini açıkladı.

Avusturya’da tutuklu bulunan ve ABD’ye iade edilmesine karar verilen Sezgin Baran Korkmaz’ın bu sabah uçağa bindirildiği öğrenildi. Korkmaz’ın bulunduğu uçağın önce New York’a indiği, oradan da Utah’a götürüldüğü kaydedildi.

Kara para aklama ve dolandırıcılık suçlamasıyla Avusturya tarafından ABD’ye iade edilmesi kararı alınan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz için böylece yeni bir süreç başlamış oldu.

19 Haziran 2021’de Avusturya’da gözaltına alınan ve Wels kentinde tutuklu kalan Korkmaz’ın ABD’ye iadesi için yetkililerle bir uçakta yolda olduğu, iadesinin ardından düşük güvenlikli bir hapishaneye gönderileceği belirtildi.

Kelepçe takmadılar

Avukatı Murat Volkan Dülger, Halk TV ‘den Erdal Aktaş’a yaptığı açıklamada, Korkmaz’ın sabah saat 6’da Viyana’dan Amsterdam’a götürüldüğünü, oradan da aktarmalı uçakla ABD’nin Utah eyaletine sevk edileceğini söylemişti.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER