A3 Haber

İstanbul’da Yahudi mezarlığına saldırı: Beş çocuk gözaltına alındı

İstanbul’da Yahudi mezarlığına saldırı: Beş çocuk gözaltına alındı

İstanbul’da Yahudi mezarlığına saldırı: Beş çocuk gözaltına alındı
Temmuz 15
09:53 2022

Hasköy Mezarlığı’nda bulunan Yahudilere ait mezarlar, dün gece tahrip edildi. 81 mezarlığa zarar verildiği belirtilirken saldırı güvenlik kamerasına yansıdı. Mezarları tahrip edenlerin 11 ve 12 yaşlarındaki beş çocuk olduğu tespit edildi, çocuklar gözaltına alındı.

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Hasköy Mezarlığı’nda Yahudilere ait mezar taşları kimliği belirsiz kişiler tarafından tahrip edildi.

Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, 36 mezar taşının kırıldığı olayla ilgili olarak sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklama yayınladı.

Konuyu ilgili birimlere ilettiklerini belirten Türkiye Hahambaşılığı Vakfı’nın açıklamasında “Hasköy Mezarlığımıza gece yarısı girilmiş, 36 tane mezar taşımız tahrip edilmiştir. Konu tüm resim ve gece kayıtları ile ilgili makamlara iletilmiş olup, bu vandalizmi yapanların bir an evvel yakalanmasını beklemekteyiz” ifadelerine yer verildi.

Oyun amaçlı kırmışlar

DHA’nın aktardığına göre, Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi’nde Hasköy Yahudi Mezarlığı’nda çok sayıda mezarın taşı kırıldı. İhbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırıyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan güvenlik kamerası inceleme sonucu olayın 13 Temmuz’da saat 17.00 sıralarında meydana geldiği belirlendi. Yapılan kontrollerde 81 mezarlığın mermer taşlarının kırıldığı tespit edildi. Mezarlık ve çevresinde güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ve yapılan detaylı araştırmalar neticesinde olayın 18 yaşından küçük Y.Y, Y.B.G, K.G, H.S.Ç. ve H.R.E. tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. 11 ve 12 yaşlarındaki şüpheliler gözaltına alındı.

Şüphelilerin, parkta top oynadıkları sırada toplarının yan tarafta bulunan mezarlığa kaçması üzerine mezarlığa girdikleri ve topu aldıkları sırada oyun amaçlı mezarlık mermerlerini tahrip ettiklerini söylediği öğrenildi.

Soylu’dan açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Soylu’nun paylaşımı şöyle:

  • “İstanbul Hasköy Mezarlığı’ndaki menfur saldırıyı kınıyorum. İstanbul Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2’si gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu tür provokatif saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir.”

İstanbul Hasköy Mezarlığı’ndaki menfur saldırıyı kınıyorum.

İstanbul Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2’si gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor

Bu tür provokatif saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir. https://t.co/k9Ni6QbXlc

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) July 15, 2022

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER