A3 Haber

İsmailağa’da “kaset” kavgasında son perde: Cemaat “Cübbeli Ahmet”e sahip çıktı

İsmailağa’da “kaset” kavgasında son perde: Cemaat “Cübbeli Ahmet”e sahip çıktı

İsmailağa’da “kaset” kavgasında son perde: Cemaat “Cübbeli Ahmet”e sahip çıktı
Temmuz 19
22:46 2022

Son günlerde “kaset” polemiğiyle gündeme gelen İsmailağa Cemaati “İsmailağa İstişare Heyeti” imzasıyla bir açıklama yayınladı. Açıklamada,  “Mezkur şahsın ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur” denildi.

İsmailağa Cemaati’nin “şeyhi” Mahmut Ustaosmanoğlu’nun ölümünün ardından başlayan “post” kavgasına cemaatten de açıklama geldi.

Açıklamada, “Mezkur şahsın ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur” denildi.

www.ismailaga.org sitesinde “İsmailağa İstişare Heyeti” imzasıyla bir açıklama yayınlandı.

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadeddin Ustaosmanoğlu’nun adının anıldığı açıklamada “Cemaatimizin birlik ve beraberlik içinde olduğu bir zamanda, cemaatimizin kıymetli hocalarını zan altında bırakan açıklamalarda bulunarak cemaatimiz içinde post kavgası varmış havası estirilmesi bizi son derece üzmüştür. Nitekim iddialarda adı geçen Cübbeli Ahmet Hocamız da ittifak hususunda görüşlerini İsmailağa İstişare Heyetimiz ile görüşmesinde dile getirmiş ve sohbetinde kamuoyuyla paylaşmıştır” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur”

  • “Mezkûr şahsın Ustaosmanoğlu ailesi yahut cemaatimiz adına açıklama yapma gibi bir yetkisi yoktur. İsmailağa Camii İlim ve Hizmet Vakfı’mızın internet sitesi ve resmî sosyal medya hesapları dışında yapılan açıklamalara asla itibar edilmemesi gerektiğini tekrar hatırlatır, cemaatimizin birlik ve beraberliğini ilâ yevmi’l-kıyâm muhafaza buyurmasını Cenâb-ı Hak’tan niyâz ederiz.”

Ne olmuştu?

Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu, kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü hakkında dikkat çekici iddialar ortaya atmış, “Şeyhliğini ilan et de kasetlerini patlatalım” ifadesini kullanmıştı.

Ustaosmanoğlu’nun söz konusu yayını sonrası Cübbeli Ahmet’ten karşı hamle geldi. Ünlü adına İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılan suç duyurusunda Saadettin Ustaosmanoğlu’nun ‘tehdit’, ‘hakaret’, ‘şantaj’, ‘iftira’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarını işlediği öne sürüldü.

Savcılık dilekçesinde “Mezkûr paylaşım müvekkilimin maddi ve manevi huzur ve sükununu son derece şiddetli bir şekilde bozmuştur. Şüpheli tarafından sarf edilen tahkir edici, küçük düşürücü sözler hem müvekkil nezdinde ağır elem duygusuna sebep olmuş hem de dış dünyada müvekkilin saygınlığına zarar verme tehlikesi oluşturmuştur” denildi.

Savcılık suç duyurusunun yanı sıra bir başvuru da İstanbul Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne yapıldı.

Yayının yapıldığı YouTube’daki link için erişim engeli kararı verilmesi talep edildi.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER