A3 Haber

CHP’de disiplin kuruluna sevk edilen Tanju Özcan: İhraç verilirse hakkımı mahkemede arayacağım

CHP’de disiplin kuruluna sevk edilen Tanju Özcan: İhraç verilirse hakkımı mahkemede arayacağım

CHP’de disiplin kuruluna sevk edilen Tanju Özcan: İhraç verilirse hakkımı mahkemede arayacağım
Temmuz 25
11:56 2022

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 13 Haziran’da kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, sözlü savunmasını yaptı. Özcan, “Verilecek karar ne olursa olsun ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim. Cumhuriyet Halk Partisi’nin altı ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim. Bu tavrımda bir değişiklik olmayacak” dedi.

Özcan, “parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları” nedeniyle 13 Haziran günü Merkez Yönetim Kurulunun (MYK) oy birliğiyle aldığı kararla, kesin ihraç talebiyle YDK’ye sevk edilmişti.

Daha önce yazılı savunmasını veren Özcan, bugün toplanan YDK’de ise sözlü savunmada bulundu.

Genel Merkez’den ayrılırken gazetecilere açıklama yapan Özcan, daha önce yazılı savunma verdiği YDK’ye bugün de sözlü savunma yaptığını söyledi.

“Davetle gelenlerden değilim”

YDK’nin adil bir karar vereceğine inandığını belirten Özcan, “İçerde de ifade ettim, ben 22 yaşında bu partiye davet üzerine değil kendi iradem ile ‘ülkeme, partime ne katabilirim’ diye katılanlardanım. Partiye ‘gel seni milletvekili, belediye başkanı yapalım’ denilerek, davetle gelenlerden değilim.” dedi.

“İhraç kararı verilirse yasal haklarımı mahkemede aramaya devam edeceğim”

CHP’ye bir makam, mevki sahibi olmak için de gelmediğini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

  • “Partide gençlik kolu, ilçe, il başkanlığı, belediye meclis üyeliği, PM üyeliği, milletvekilliği son olarak da belediye başkanlığı yapan biriyim. Ben bu partinin öz evladıyım. Beni sonradan gelenlerle karıştırmayacaklarını düşünüyorum. Bugün, ‘hiç ceza verilmemesine yer olmadığına’ karar verilmesini talep ettim. Ama bir ceza verilirse, ihraç kararı verilirse de yasal haklarımı mahkemede aramaya devam edeceğim. Verilecek karar ne olursa olsun, ben Atatürkçüyüm, Türk milliyetçisiyim, CHP’nin 6 okuna, ana ilkesine her zaman sahip çıkan biriyim, bu tavrımda en ufak bir değişiklik olmayacak. Başta geçici sığınmacılar konusu olmak üzere, temel konulardaki düşüncelerimde ve söylerimde herhangi bir değişiklik olmayacak.”

“Kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapan biriyim”

YDK sürecinin kadınlarla ilgili sözlerinden dolayı mı alındığının sorulması üzerine Özcan, Bolu Belediyesinin çoğu çalışanını kadınların oluşturduğunu belirterek, “Ben hayatım boyunca cinsiyetçi söylem kullanan biri olmadım. Kadınlara her zaman pozitif ayrımcılık yapan biriyim.” ifadelerini kullandı.

Özcan çatlağı

Özcan’ın kesin ihraç talebi, CHP içinde ikilik çıkartmıştı. Kesin ihraç talebini destekleyenler Özcan’ın yaklaşan seçimler öncesinde CHP’nin imajına zarar vereceğini düşünüyor. Parti içinde bir diğer grup ise genel seçimler öncesinde kazanılan belediyelerin kaybedilmemesi için Özcan’ın bir süre daha CHP’de kalmasını savunuyor. Yazılı savunmasını yaptıktan sonra açıklamalarda bulunan Özcan, YDK’nin kararını bir an evvel vermesini talep ederken, Ümit Özdağ’ın Zafer Partisi’ne geçeceği yönündeki iddiaları da yalanlamıştı.

Ne olmuştu?

Göçmen karşıtı söylem ve davranışlarıyla tanınan CHP’li Bolu Belediye Başkanı Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle 13 Haziran’da kesin ihraç talebiyle disipline sevk edilmişti. CHP Merkez Yönetim Kurulu Özcan için kesin ihraç talebini oy birliği ile karar almıştı. Özcan’ın 16 Mayıs’taki belediye meclisi toplantısında AKP’li meclis üyesi Hacer Çınar’a yönelik cinsiyetçi ifadeleri de tepki toplamıştı. Özcan, söz konusu toplantıda, oylamada el kaldıran Çınar’a yönelik, “Bana niye el sallıyorsunuz, ben evli barklı adamım, ayıp oluyor” ifadelerini kullanmıştı.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER