A3 Haber

İmamoğlu, Seyyid-i Velayet ve Asude Hatun türbelerini açtı: Çılgın proje bu şehrin maneviyatına hizmettir

İmamoğlu, Seyyid-i Velayet ve Asude Hatun türbelerini açtı: Çılgın proje bu şehrin maneviyatına hizmettir

İmamoğlu, Seyyid-i Velayet ve Asude Hatun türbelerini açtı: Çılgın proje bu şehrin maneviyatına hizmettir
Temmuz 28
17:39 2022

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, restore edip çevre düzenlemesini yaptıkları Fatih’teki Seyyid-i Velayet ve Asude Hatun türbelerini ziyarete açtı. İmamoğlu, “Çılgın proje kavramı değişmiştir. Çılgın proje kavramı, bu şehrin ve bu ülkenin, öncelikli olarak insanına hizmet etmek demektir. Maneviyatına hizmet etmek demektir. Daha bilgili, akılla, bilimle geleceğe yürüme noktasında, o güzel nesil çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü açmak demektir. Burada bugün, işte o güzel projelerden bir tanesini hayata geçirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum” dedi.

İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanlığı bünyesindeki İBB Miras, Fatih Cibali Mahallesi’ndeki Seyyid-i Velayet ve Asude Hatun türbelerini restore etti. 26 Temmuz 2021’de başlayan restorasyon çalışmaları bir yılda tamamlandı. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin tarihsel mirasının önemli yapı taşlarından olan iki türbeyi, “150 Günde 150 Proje Maratonu” kapsamında ziyarete açtı. İmamoğlu, türbeler için düzenlenen restorasyon sonrası açılış töreninde bir konuşma yaptı.

İmamoğlu’nun konuşması satır başlarıyla şöyle:

  • Bu güzel insanların özel mekanları, özel anları, özel anıları var bu şehir içerisinde. O bakımdan biz, ayrı bir arayış içerisindeyiz bu şehirde yol arkadaşlarımla. Hassas ve titiz çalışmayla yürüttüğümüz hizmetlerimizde ve ortaya koyduğumuz sorumluluk bilinciyle, 1200 tarihi eserin bakımını, onarımını düzenli bir şekilde yönetiyoruz. Onlarca yapının restorasyonunu bitirdik ve 40 büyük eserin de restorasyonunu şu anda devam ettiriyoruz.
  • İstanbul’un manevi tarafını koruyan, kollayan, onaran ve geleceğe dair sürdürülebilir bir biçimde taşımaya gayret eden seferberlik haliyle çalışmaları sürdürüyoruz. İstanbul’u geçmişten gelen tüm güzellikleri ve değerleriyle geleceğe taşımak istiyoruz. Seyyid-i Velayet ve Asude Hanım (Hatun) türbelerini de bu anlayışla restore ettik.
  • Böylece İkinci Beyazıt’ın süt annesi Asude Hanım Sultan’ın ve Aşık Paşazade’nin ölümünden sonra tekkenin şeyhliğini üstlenen türbelerini, değerlerine yaraşır bir görünüm kazanmış haliyle bugünkü durumuna getirdik.
  • Çılgın proje kavramı değişmiştir. Çılgın proje kavramı, bu şehrin ve bu ülkenin, öncelikli olarak insanına hizmet etmek, demektir. Maneviyatına hizmet etmek demektir. Daha bilgili, akılla, bilimle geleceğe yürüme noktasında, o güzel nesil çocuklarımızın ve gençlerimizin önünü açmak demektir. Burada bugün, işte o güzel projelerden bir tanesini hayata geçirmenin onurunu ve gururunu yaşıyorum.

Her iki türbe de konuşmalar ve yapılan duaların ardından ziyarete açıldı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER