A3 Haber

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya tebligat: “Örgütün suikast listesindesiniz”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya tebligat: “Örgütün suikast listesindesiniz”

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya tebligat: “Örgütün suikast listesindesiniz”
Temmuz 28
10:01 2022

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında Emniyet’in İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’ya “suikast listesinde olduğu” yönünde tebligat yaptığını açıkladı. Tebligata ilişkin konuşan Kavuncu, “Uzun bir süre uğraştık, mahkeme kararıyla koruma aldık” dedi.

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, bugünkü yazısında İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun PKK suikast listesinde olduğunu açıkladı. İki polisin Kavuncu’nun evine geldiğini söyleyen Saymaz, Kavuncu’nun çok kez koruma talebinde bulunduğunu ama bu taleplerin reddedildiğini belirtti.

Bugünkü yazısında İsmail Saymaz, Buğra Kavuncu’nun PKK’nın suikast listesinde olduğunu ifade ederek “Hani hedef değildi?” isimli bir yazı kaleme aldı.

Buğra Kavuncu PKK’nın suikast listesindeymiş

  • “Geçen cumartesi günü iki polis, İyi Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu’nun evine geldi ve kritik bir bildirimde bulundu. Meğer Tekirdağ’da yakalanan bir PKK’lı, Kavuncu’nun örgütün suikast listesinde olduğunu söylemiş. Tebligat şu şekilde: ‘Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu’nun 30 Haziran 2022 tarih ve 2022/119429 sayılı soruşturma evrakında gizli tanığın Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nde vermiş olduğu beyanlarında PKK içerisinde faaliyet yürüten şahıslarla ilgili çeşitli beyanların yanı sıra PKK/KCK terör örgütü tarafından saldırı yapılacağı konusunda beyan olan isimlerden Kavuncu’nun can güvenliği ile ilgili olarak…’

Kavuncu’ya ulaşabileceği üç telefon numarası verildi

Bu yazıyla Kavuncu’ya, ulaşabileceği üç telefon numarası verildi. Koruma talebi için valiliğe başvurması gerektiği belirtildi. Neyse ki Kavuncu’nun bir yakın koruması var. Polislerin korumadan haberi yok. Olmaması da doğal. Çünkü… Kavuncu’nun iki koruması, ‘Terör örgütlerinin hedefi durumunda olduğuna dair herhangi bir bilgi ve belgeye rastlanılmadı’ ve ‘Hedef kaydı yoktur’ denilerek, iki buçuk yıl önce geri çekildi ve sokak ortasında yumruklandığı halde verilmedi. Koruması, Kavuncu’nun açtığı dava sonucunda ve mahkeme kararıyla dört ay önce iade edildi.

“İktidara var, muhalefete yok”

  • Suikast ihbarı üzerine Kavuncu’nun avukatı geçen pazartesi günü valiliğe başvurarak, il başkanlığında polis ekiplerinin bulundurulmasını, yakın koruma sayısının artırılmasını istedi. En acil olan, il başkanlığında polis noktası. Kavuncu’ya göre… Diğer partilerde ekipleri görev yaptığı ve kendileri başvurdukları halde verilmiyor. Bu arada CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na verilen koruma ise Kurban Bayramı tatilinde geri çekildi. Şu an Kaftancıoğlu’nu partisinin ekibi koruyor. Vaktiyle Sedat Peker’e bile tahsis edilen, hatta onunla yurtdışına çıkmasına izin verilen polis koruması; biri tweetlerinden ötürü ‘vurulacak kadın’ haline getirilen, diğeri sokak ortasında güpegündüz yumruklanan muhalif iki il başkanından esirgeniyorsa… Bu, koruma tedbirinin can ve mal emniyetine göre değil, siyasete göre uygulandığını gösteriyor.”

Buğra Kavuncu: “Uzun bir süre uğraştık, mahkeme kararıyla koruma aldık”

Tebligata ilişkin olarak T24’e konuşan Kavuncu, “Tebligatta, galiba Tekirdağ’da yakalanan bir PKK’lının yapmış olduğu beyan üzerine böyle bir duyum alıyor emniyet. Yapması gereken. Bizi bilgilendirdi. Biz de tedbirli hareket ediyoruz” açıklamasını yaptı.

Şu anda bir korumasının olduğunu söyleyen Kavuncu, “Emniyet, öyle bir tebligatta bulundu geçen hafta. Biz bunu duyurmadık. Nasıl olduysa duyulmuş. Şu anda bir korumam var. Onu da İdari Mahkeme’nin kararıyla ancak alabildik, uzun bir süre uğraştık” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER