A3 Haber

Erdoğan’ın yedi ay önce açtığı hastane hizmete giremedi

Erdoğan’ın yedi ay önce açtığı hastane hizmete giremedi

Erdoğan’ın yedi ay önce açtığı hastane hizmete giremedi
Temmuz 31
11:57 2022

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 15 Ocak’ta açılışını yaptığı Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) ek hizmet binası 7 aydır hizmete girmedi.

Adnan Menderes Üniversitesi’nin (ADÜ) geçen 15 Ocak’ta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve “Yeni Nesil Hastane” olarak adlandırılan ek hizmet binasının hizmete girmediği ortaya çıktı.

“290 yatak kapasiteli hastane çürümeye terk edildi” 

ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde ciddi bir yatak sıkıntısı çekildiği, ameliyatların ötelendiğini, yoğun bakım hastalarının başka hastanelere sevk edildiğini belirten hekimler, “Cumhurbaşkanı’nın Aydın ziyaretinde açılışını yapacağı binalar arasında sokulması için hummalı bir çalışmayla Yeni Nesil Hastane’nin altında sadece Erişkin Acil Servis taşındı. Açılıştan sonra ise hastane unutuldu. 249’u servis, 41’i yoğun bakım yatağı olmak üzere toplam 290 yatak kapasiteli hastane çürümeye terk edildi” dedi.

“Cumhurbaşkanı’nı kandırdılar”

Sözcü’den Latif Sansür’ün haberine göre ADÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde büyük sıkıntılar yaşandığını, Covid-19 vakalarının artmasıyla Covid servisinin tekrar açılmasının gündeme geldiğini söyleyen hekimler, “Mevcut hastanede yatak sıkıntısı had safhada. Covid servisi yine açılıyor, iyice sıkışacak. Yoğun bakım yeri yok, hastalar sürekli sevk ediliyor. Ameliyathane yetersizliği nedeniyle ameliyatlar öteleniyor” ifadelerini kullandı.

Hekimler, yeni hastanede de 290 yatak ve 50 civarında yoğun bakımın boş olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanı’nı kandırdılar, hastanenin açılıp hizmete girdiğini söyleyerek kandırmaya devam ediyorlar” diye konuştu.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER