A3 Haber

“Bizi ABD iktidara getirdi” diyen Ethem Sancak Vatan Partisi’ne katıldı

“Bizi ABD iktidara getirdi” diyen Ethem Sancak Vatan Partisi’ne katıldı

“Bizi ABD iktidara getirdi” diyen Ethem Sancak Vatan Partisi’ne katıldı
Ağustos 02
12:18 2022

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ile İş İnsanı Ethem Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında, Ethem Sancak’ın Vatan Partisi’ne katıldığını duyurdu.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ile İş İnsanı Ethem Sancak, Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında, Ethem Sancak’ın Vatan Partisi’ne katıldığını duyurudu.

Açıklamada Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek şunları kaydetti:

  • Türk milletimize ve dünya kamuoyuna sesleniyoruz. Hepiniz Ethem Sancak’ı yakından tanıyorsunuz. Dünya tanıyor. Dünyanın tanıdığı bir şahsiyet. ;En önemli özelliği bir siyaset insanı. Köken olarak devrimci siyasetin içinden geldi. Diyarbakır İl Başkanlığımızı yaptı. PKK’nın kurşunlarına orada hedef oldu. Merkez Karar Kurulu üyeliğimizi yaptı. Hepimizin yakından tanıdığı bir şahsiyet.
  • Ethem Sancak, Vatan Partisine hükümet olmak için geliyor. Ethem Sancaklarla hükümet olacağız. Vatan Partisi’nin siyasetleri Türkiye’nin gündemindedir. Türkiye Atlantik sisteminden ayrılıyor ve Avrasya’daki öncü konumuna yerleşiyor. Bu süreç devrimle sonuçlanacak. Ethem Sancak da Atatürk Devrimi’nin tamamlanması sürecinde önder görevler almak için geliyor.
  • Türkiye’nin öncü birikimini Ethem Sancak’ı örnek alarak Vatan Partisi’nde öncü görev almak için davet ediyoruz.

“Biz Amerika’ın desteğiyle iktidara geldik”

30 Mart’ta Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen “Türkiye’nin güvenliği ve NATO” adlı konferansa katılan AKP’nin eski Merkez Karar ve Yönetim Kurulu üyesi Ethem Sancak, “Biz Amerika’ın desteğiyle iktidara geldik. Taç giyen baş akıllanır. One minute olayında rest çektik. Batı’nın pranga sistemine kafa tutmaya başladık. Bunu devirebilmek için en son içimize sızdırdıkları FETÖ, 15 Temmuz darbesini yaptı. Biz milletimizin desteğiyle bunları yendik” demişti.

Partisinden bu açıklama nedeniyle tepki gören Sancak, kesin ihraç istemiyle İl Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş, kararı beklemeden istifa etmişti.

İlgili haberler:

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER