A3 Haber

İzmir’de kızı öldürülen annenin feryadı: “Polisi aradım müzik dinlettiler”

İzmir’de kızı öldürülen annenin feryadı: “Polisi aradım müzik dinlettiler”

İzmir’de kızı öldürülen annenin feryadı: “Polisi aradım müzik dinlettiler”
Ağustos 05
11:17 2022

İzmir’de boşanma aşamasındaki eşinin tabancayla başından vurduğu Ezgi Özarslan’ın beyin ölümü gerçekleşti. Acılı anne, “Bu kurşun 24 saniyede beynine girdi kızımın. Adam 24 saniye kaçtı. Sen bana neyin müziğini dinletiyorsun? Sen bu kadar mı basiretsiz bir emniyetsin?” sözleriyle isyan etti.

Olay, 28 Temmuz’da Mersinli Mahallesi’ndeki bir iş yerinde meydana geldi. D.Ö., boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan’ın çalıştığı iş yerine geldi. İkili arasında bilinmeyen sebeple başlayan tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine D.Ö., belinden çıkardığı tabancayla Özarslan’ın başına ateş edip, kaçtı.

Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. Ağır yaralandığı belirlenen Özarslan, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Şüpheliyi yakalamak için soruşturma başlatılırken, Özarslan’ın, beyin ölümünün gerçekleştiği öğrenildi.

Daha önce de tutuklanmış

Öte yandan, şüpheli D.Ö.’nün iki farklı olayla gündeme geldiği ortaya çıktı. Geçen 13 Mayıs’ta 25 yaşındaki Derya Kılıç’ın, Akın Simav Mahallesi’ndeki dört katlı binanın terasından düşüp ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı olayla ilgili tutuklanan D.Ö., Kılıç’ın terastan dengesini kaybedip düştüğünü söylemesi üzerine serbest bırakılmıştı. D.Ö. hakkında, geçen 12 Nisan’da da Kılıç ile ev arkadaşını tehdit ettiği gerekçesiyle İzmir 32’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Polis ekipleri, şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Anne isyan etti

Özaraslan’ın annesi dün Kadın Cinayetleri Platformu’nun yaptığı eyleme katıldı. Gözyaşlarını tutamayan anne, ihmalleri sıralayarak isyan etti:

  • “Benim çocuğumu devlet de korumadı. Kapıma gelip bağırdı, çağırdı. Görevliye gidip söyledim. ‘Benim görevim bu, senin kapından içeri girerse o zaman müdahale ederim’ diyor. Arıyorum beni 112’ye bağlıyor. Polise bağlanıncaya kadar bana müzik dinlettiler. Bu kurşun 24 saniyede beynine girdi kızımın. Adam 24 saniye kaçtı. Sen bana neyin müziğini dinletiyorsun? Kadınlar tek tek gidiyor. Bir kalleşin bir kurşunuyla. Sen bu kadar mı basiretsiz bir emniyetsin?”

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER