A3 Haber

İzmir’de boşanmak istediği erkek tarafından vurulan Ezgi, yaşam savaşını kaybetti

İzmir’de boşanmak istediği erkek tarafından vurulan Ezgi, yaşam savaşını kaybetti

İzmir’de boşanmak istediği erkek tarafından vurulan Ezgi, yaşam savaşını kaybetti
Ağustos 11
15:53 2022

İzmir’de, boşanma aşamasındaki eşi 36 yaşındaki Deniz Özarslan’ın vurduğu 31 yaşındaki Ezgi Özarslan yaşamını yitirdi. Özarslan’ın 5 Ağustos’ta beyin ölümü gerçekleşmişti. Katil zanlısı ise hala aranıyor.

Olay, 28 Temmuz’da, Konak ilçesi Mersinli Mahallesi’ndeki iş yerinde meydana geldi. Deniz Özarslan, boşanma aşamasındaki eşi Ezgi Özarslan’ın çalıştığı iş yerine geldi. Çıkan tartışmada Deniz Özarslan, belinden çıkardığı tabancayla eşinin başına ateş edip kaçtı. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Özarslan, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan Özarslan’ın beyin ölümü gerçekleşince ailesi organlarını bağışlama kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı ile yürütülen yazışmanın ardından Ezgi Özarslan’dan koronavirüs testi için örnek alındı. Test sonucu pozitif çıkınca Özarslan’ın organları bağışlanamadı. Bir süredir makineye bağlı yaşayan Ezgi, bugün saat 11.00 sıralarında yaşamını yitirdi.

Bu arada Deniz Özarslan’ın yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Anne isyan etmişti

Özaraslan’ın annesi  Kadın Cinayetleri Platformu’nun yaptığı eylemde konuşmuştu.

Gözyaşlarını tutamayan anne, “Polisi aradım, müzik dinlettiler” diye isyan ederek şunları söylemişti:

  • “Benim çocuğumu devlet de korumadı. Kapıma gelip bağırdı, çağırdı. Görevliye gidip söyledim. ‘Benim görevim bu, senin kapından içeri girerse o zaman müdahale ederim’ diyor. Arıyorum beni 112’ye bağlıyor. Polise bağlanıncaya kadar bana müzik dinlettiler. Bu kurşun 24 saniyede beynine girdi kızımın. Adam 24 saniye kaçtı. Sen bana neyin müziğini dinletiyorsun? Kadınlar tek tek gidiyor. Bir kalleşin bir kurşunuyla. Sen bu kadar mı basiretsiz bir emniyetsin?”

 

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER