A3 Haber

Süleyman Soylu’dan “özür bekliyorum” videosu

Süleyman Soylu’dan “özür bekliyorum” videosu

Süleyman Soylu’dan “özür bekliyorum” videosu
Ağustos 12
23:43 2022

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CHP’li Seyit Torun’un “CHP’li belediyeleri soruşturmak için İçişleri Bakanlığı’nda özel birim kuruldu” sözleriyle ilgili video yayınladı, özür beklediğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “CHP’li belediyeleri soruşturmak için bakanlığında özel birim kurulduğu” iddialarıyla ilgili sosyal medya hesabından videolu paylaşımda bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun geçtiğimiz günlerde düzenlediği basın toplantısında, İçişleri Bakanlığı bünyesinde CHP’li belediyelerin denetlenmesi ve soruşturulması için özel bir birim kurulduğunu söylemişti.

Soylu videoyu, ”Devleti itibarsızlaştırmak, denetimi etkisiz kılmak, böylece yapanın yanına kâr kalmasını sağlamak… Yalanlarla yanlışı örtmeye müsaade edilemez. ‘CHP’li belediyeleri soruşturmak için İçişleri Bakanlığı’nda özel birim kuruldu’ yalanı, doğrular rakamlarıyla videoda” notuyla paylaştı.

“İçişleri’nde rastgele mevzuatsız bir birim kurulamaz”

Soylu videoda “Birkaç zamandır CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve yardımcıları birtakım iddiaları dile getiriyorlar. İddialarına göre, İçişleri Bakanlığı bünyesinde sadece CHP’li belediyelerin açıklarını aramak için özel bir birim kurulmuş. Güya bu sözde birime talimat verilmiş, hatta açık bulamayanlar ceza ile tehdit edilmiş. İçişleri Bakanlığı’nda rastgele, kanunsuz, mevzuatsız bir birim kurulamaz” ifadelerini kullandı.

“İddianın sahibi belki bilmez ama…”

Hiçbir devlet memuruna da kanunsuz, gelişigüzel ceza verilemeyeceğini söyleyen Soylu, şöyle devam etti:

  • İddianın sahibi belki bilmez ama bu ülkede idari hukuk diye, yani idare hukuku anlamında bir disiplin vardır. Buna ait mahkemeler ve bir hukuk var. Vatandaşlarımız bu tip kurumlarda veya belediyelerde yerel yönetimlerde gördüğü birtakım kanun dışılıkları hem valiliklere hem kaymakamlıklara hem İçişleri Bakanlığı’na, örneğin CİMER’e her türlü noktaya ve Cumhuriyet başsavcılıklarına şikâyette bulunabilirler. Bu vatandaşımızın en tabii hakkıdır. Valilik, Cumhuriyet başsavcılığı ve ilgili kurumlar, bu şikayetler doğrultusunda İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma onayı isterler. İçişleri Bakanı uygun görmesi halinde önce araştırma ve ön inceleme yapar, sonrasında soruşturma izni verir ve dosya savcılığa intikal ettirilir. Peki iddia ve iftira edildiği gibi gerçekten CHP’ye ve herhangi bir partiye özel bir ayrımcılık var mıdır? Bunu en iyi anlatacak olan herhalde verilen soruşturma izinlerinin ve araştırma ön inceleme onaylarının sayıdır.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER