A3 Haber

Erdoğan Manisa’da çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını açıkladı

Erdoğan Manisa’da çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını açıkladı

Erdoğan Manisa’da çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını açıkladı
Ağustos 20
18:39 2022

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Manisa Cumhuriyet Meydanı’nda toplu açılış töreninde gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erdoğan çekirdeksiz kuru üzüm alım fiyatını 27 lira olarak duyurdu.

Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

  • Aldığım resmi rakamı söylüyorum, şu anda karşımda 50 bini aşkın Manisalı var. Tarihin, medeniyetin, üretimin şehri, efelerin, zeybeklerin, yiğitlerin diyarı Manisa’yı özlemişiz. Fatih, Manisa’da aldığı eğitimle İstanbul’u fethetmişti.
  • Eğitimden sağlığa, adaletten enerjiye, ülkemizin alt yapısını bugünler için kurduk. Ekonomik, sosyal, diplomatik gücünü bugünler için inşa ettik. Eğitimde bugün 81 vilayetimizin tamamında üniversite varsa boşuna değil. Göreve geldik 76 üniversite vardı, şimdi 208 üniversitemiz var. Üniversitenin olmadığı il yok.
  • Sağlıkta 19 tane şehir hastanemiz var. Eğitim araştırma hastanemizin olmadığı il, ilçe yok. Bu bir şeyi gösteriyor. Bu kadro milletine aşık. Biz aşk ile koşan yorulmaz diyerek bu yolda yürüdük.
  • Karşımızdakiler milletimize geleceği değil sadece eski Türkiye’yi vaat ediyorlar. Siyasi istikrar, güçlü iktidar, etkin hizmet peşinde koşmak yerine, koalisyonların, krizlerin güzellemesini yapıyorlar.
  • İşte İstanbul-İzmir 6.5 saatten üç saat 15 dakikaya düştü. Manisa-İzmir Sabuncubeli Tüneli’ni kim yaptı? Eskiden Manisa-İzmir ne kadar mesafeydi, tünelle bu kadar kısaldı.
  • Bu ülke toplu iğne bile üretemiyordu. Tüfek, İHA, SİHA, Akıncı uçaklarını biz üretiyoruz.
  • İki gün önce Ukrayna’da bir hafta önce Soçi’deydim. Niçin, dünya barışını tesis edelim diye. Bu ülkede savaş için gayret edenler yok mu? Var. Onların kim olduğunu gayet iyi biliyoruz. Manisa onlara 2023 Haziran’ında ders vermeye hazır mı?
  • Bölgemizin en önemli gelir kaynaklarından olan Sultani çekirdeksiz üzümün alım fiyatını paylaşmak istiyorum. Alım fiyatlarını hasat döneminin başında ilan etmemizin sebebi, üreticinin emeğinin hakkını almasını sağlamak. Ülkemize yılda 500 milyon dolarlık ihracat geliri kazandıran 9 numara Sultani çekirdeksiz üzümünü TMO bu yıl 27 liradan alacak. İki gün içerisinde üzümlerimizi toplayıp kurutup yola koyulalım ve ihracatımızı da buna göre yapalım.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER