A3 Haber

Gaziantep’ten sonra Mardin’de yine katliam gibi kaza: Can kaybı 20’ye çıktı, 26 yaralı var

Gaziantep’ten sonra Mardin’de yine katliam gibi kaza: Can kaybı 20’ye çıktı, 26 yaralı var

Gaziantep’ten sonra Mardin’de yine katliam gibi kaza: Can kaybı 20’ye çıktı, 26 yaralı var
Ağustos 20
21:17 2022

Mardin’in Derik ilçesinde freni boşalan gübre yüklü TIR’ın iki araca çarparak devrildiği kazanın ardından yaralılara müdahale eden kalabalığın arasına bir süre sonra gübre yüklü başka bir TIR daldı. Can pazarının yaşandığı kazada aralarında çocukların da bulunduğu 20 kişi yaşamını yitirdi, 26 kişi yaralandı.

Gaziantep’te 20 kişinin yaşamını yitirdiği, 26 kişinin de yaralandığı katliam gibi kazanın bir benzeri akşam saatlerinde Mardin’in Derik ilçesinde meydana geldi. Kaza saat 17.00 sıralarında Derik ilçesi Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan bir akaryakıt istasyonun yanında meydana geldi. Sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir TIR, freni boşalınca iki araca çarptıktan sonra devrildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Çevredeki vatandaşlar da kaza yerinde toplanarak ekiplerin çalışmasını takip etti.

Kazayla ilgili görevliler çalışmalarını sürdürürken saat 17.45 sıralarında ise sürücüsünün ismi öğrenilemeyen gübre yüklü bir başka TIR, hızla kalabalığın arasına daldı. Kaza yerinde bulunanlar panik ve korku içinde kaçışmaya çalışırken, TIR bir apartmana çarparak durabildi. Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda sağlık, polis ve itfaiye ekipleri ekibi sevk edildi.

Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde aralarında çocukların da olduğu 20 kişi yaşamını yitirdi. 26 kişi de yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla çevredeki hastanelere götürüldü. Hayatını kaybedenlerin cenazeleri de otopsi için morga götürüldü.

Öte yandan kaza anı ve sonrası güvenlik kameraları ve cep telefonu kameralarına yansıdı. Kamera görüntülerinde kaza yerinde bulunan görevlilerle birlikte vatandaşların, hızla gelen TIR’ı görünce kaçıştıkları görüldü.

Soylu: İki sürücü de gözaltında

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Mardin’deki kaza nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısının 20’ye yükseldiğini, 26 yaralının olduğunu belirterek, “Olay bütün yönleriyle soruşturulmaktadır. İhmal, kasıt her neyse bütün süreçler tetkik edilecektir” dedi. Soylu, kazada 1 polisin hayatını kaybettiğini de açıkladı. Soylu gece boyunca gece boyunca kaza ile ilgili çalışmaların sürdürüleceğini belirterek, “Biz de burada sabaha kadar hem kazaya sebebiyet veren sürecin nasıl olduğunu hem de bu konuda kimin ihmali varsa o ihmalle ilgili tüm tespitleri yapmış olacağız. Allah böyle bir sonuçla bizi bir daha imtihan etmesin diyoruz. Buradaki ilk kazaya müdahale esnasında 1 polisimiz şehit oldu. Sürücülerin 2’si de yaralı, tedavi altındalar. 2 sürücü de gözaltında” dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca son olarak kazada can verenlerin sayısının 19’a yükseldiğini, 8’i ağır olmak üzere 29 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise kazayla ilgili olarak Derik Cumhuriyet Başsavcılığı’nca adli tahkikat başlatıldığını bildirdi.

Yaşamını yitirenlere cenaze töreni

Mardin’in Derik ilçesinde art arda yaşanan iki trafik kazasında hayatını kaybeden 19 kişi son yolculuğuna uğurlandı.

Ailelerine teslim edilen cenazelerden, İnan Berk, İbrahim Halil Has, İsa Ayebe, Ahmet Aktay, Ünal Ekinci, Bese Bağlayan, Mülkiye Acar, Hamit Akkoyun, Servan ve Mihriban Tanrısever, Fesih, Kemal ve Velat Dağ, İrfan Aktaş, Baran Açan, Hatip Denk ve Sitti Abun için Derik’te ayrı ayrı camilerde tören yapıldı.

Yaşamını yitirenlerin cansız bedenleri cenaze namazının ardından aile mezarlıklarında toprağa verildi.

Kazada hayatını kaybeden polis Yahya Ergin’in cenazesi ise Mardin’de düzenlenen törenin ardından memleketi Çanakkale’ye uğurlandı.

About Author

Ahmet

Ahmet

Related Articles

TÜM HABERLER